20 april 2023

Queen Anne ontvangt haar iconische schoorsteen

Op vrijdag 14 april 2023 vierde Cunard een nieuwe mijlpaal in de bouw van Queen Anne. Het schip ontving namelijk haar iconische rood-zwarte schoorsteen. Dit herkenningselement siert de schepen van Cunard al meer dan 150 jaar.

De Queen Anne wordt momenteel gebouwd Marghera op de Fincantieri scheepswerf nabij Venetië. Al in oktober 2019 werd het eerste stuk staal gesneden voor het schip dat straks het 249e Cunard schip zal zijn in de historie. In mei 2024 zal ze in de vaart komen met routes naar de cultuurjuwelen van de Middellandse Zee tot de majestueuze Noorse Fjorden. Samen met de Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth, is ze dan het vierde schip in de huidige vloot.

Angus Struthers, Senior Vice President van Cunard, zei:
“We zijn erg blij met deze belangrijke mijlpaal in de bouw van Queen Anne. De installatie van de schoorsteen is een belangrijke stap in het bouwproces en brengt het schip een stap dichter bij toetreding tot onze vloot. Voor Cunard is de kenmerkende rood-zwarte trechter een iconisch symbool van ons erfgoed.”

Routes Queen Anne

Vanaf half mei vaart Queen Anne vanuit haar thuishaven Southampton diverse korte en langere cruises. Een van haar eerste reizen is een tweeweekse cruise naar de Canarische Eilanden. Daarna vaart het schip tot eind december afwisselend naar de Noorse Fjorden, naar de Middellandse Zee (en weer terug!) en in Noord-Europa rond. Ook zal het mogelijk zijn om vanuit Hamburg bijvoorbeeld een 10-daagse cruise te maken met terugkomst in Kiel.

Cruise met Queen Victoria vanuit Triest – 7 nachten


Schip: Queen Victoria
Route: Triest / Zadar / Split / Valletta / Sorrento / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 690

Cruise met Queen Anne vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: Queen Anne
Route: Civitavecchia / Livorno / Lissabon / Southampton
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,010

Cruise met Queen Mary 2 vanuit New York – 7 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: New York / Rockland / Halifax / Sept Iles / Saguenay / Quebec
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,390