27 oktober 2022

Regent Seven Seas Cruises & Fabergé werken samen aan het eerste Fabergé-ei op zee

Ultraluxe cruiserederij Regent Seven Seas Cruises en het wereldwijd bewonderde juweliershuis Fabergé maken een uitzonderlijke samenwerking bekend, rondom de creatie van een uniek kunstobject voor Seven Seas Grandeur, het nieuwste schip van de vloot dat in november 2023 in de vaart wordt genomen.

Fabergé x Regent Seven Seas Cruises

De twee wereldleiders in luxe onthullen met trots het speciale ontwerp voor het handgemaakte Fabergé x Regent Seven Seas Cruises® Egg Objet dat het boegbeeld gaat worden van de kunstcollectie op het nieuwe schip. Voor het eerst krijgt een Fabergé-ei daarmee een permanent thuis op zee. Het project, waarvan het design benadrukt welke krachtige natuurelementen het reizen op zee bepalen, betekent voor Fabergé een aantal bijzondere ‘eerste keren’.

Journey in Jewels

‘Journey in Jewels’ is de naam van het eerste Fabergé x Regent Seven Seas Cruises® Egg Objet. Het kostbare kleinood wordt het pièce de résistance van een kostbare kunstcollectie op Seven Seas Grandeur die een waarde van miljoenen dollars gaat vertegenwoordigen en in een rijke traditie staat: Regent is erom vermaard haar gasten aan boord te laten genieten van beroemde kunstwerken van artiesten als Picasso, Miró en Chagall.
Journey in Jewels komt niet op de markt: het kostbare kunstvoorwerp is exclusief te bewonderen door de gasten op Seven Seas Grandeur®. De reden dat Regent voor de blikvanger van de kunstcollectie in zee gaat met Fabergé, is de glansrijke reputatie van het iconische juweliershuis waarin alles draait om perfectie, vakmanschap en vooral het talent om tijdsbeelden vast te leggen in kunstvoorwerpen met eeuwigheidswaarde. Regent herkent hierin de eigen werkwijze bij het ontwerp van een nieuw schip als Seven Seas Grandeur waarbij waardevolle elementen uit het verleden worden vertaald naar een glanzende toekomst, als eerbetoon aan Regent’s Erfgoed van Perfectie.

Hommage aan reizen op zee

“Met ieder nieuw schip streven we ernaar dat het leven aan boord net zo’n verrijkende ontdekkingsreis wordt als de bestemmingen die we aandoen,” aldus Jason Montague, President en CEO van Regent Seven Seas Cruises. “Zo vertelt ook iedere creatie van Fabergé een eigen verhaal. We wisten daarom bij voorbaat dat ons eigen Fabergé x Regent-ei een verbluffend meesterwerk zou worden dat gasten gaat betoveren en inspireren tijdens hun verblijf bij ons. Het is het perfecte kunstobject om mee te laten varen op ons nieuwste schip Seven Seas Grandeur.”

“Het is een grote eer gevraagd te worden voor het kroonjuweel van de prestigieuze kunstcollectie aan boord van Seven Seas Grandeur“, verklaart Josina von dem Bussche-Kessell, de Creative Director van Fabergé. Zij spreekt over een unieke ervaring: “Voor de eerste keer in de 180-jarige geschiedenis van Fabergé kregen we opdracht voor een object dat permanent op zee gaat blijven. Het voelt als een privilege om zo’n creatieve hommage te mogen brengen aan het bijzondere fenomeen dat reizen op zee is.”

 

Baanbrekende technieken

Als verwijzing naar de belangrijke rol die erfgoed speelt voor zowel Regent Seven Seas Cruises als Fabergé, is het Journey in Jewels-ei geïnspireerd op het iconische Fabergé Winter-ei van 1913. Ook zijn meerdere natuurelementen verwerkt die het leven op zee bepalen. De drieledige basis van het ei biedt een betoverende verbeelding van het epische zeereizen, met een elegante waterval van oceaangroen en subtiel turkoois en – op de buitenste schaal – kalme donkerblauwe golven die steeds lichter worden totdat ze uitbarsten in een zee van parels.

Een baanbrekend element in het design is de schaal van amber email; het is de allereerste keer dat Fabergé deze ingewikkelde emailleertechniek zal toepassen op een ei. De buitenste schaal van het ei bestaat uit zeven bladen die de zeven zeeën verbeelden en in hun binnenste een verrassing bewaken. De details van dit goed verborgen geheim komen pas naar buiten in 2023 bij de doop van Seven Seas Grandeur.

Journey in Jewels zal ongeveer 18 centimeter hoog worden. Voor de complete periode van concept tot realisatie wordt 24 maanden uitgetrokken.

Spotlight Voyages met het Fabergé-thema

Ter viering van de geboorte van het Journey in Jewels-ei hebben Regent Seven Seas Cruises en Fabergé twee nieuwe Spotlight Voyages ontwikkeld. Tijdens deze exclusieve cruises kunnen gasten tot in detail kennismaken met de wereld van Fabergé, zowel dankzij unieke kleinschalige rondleidingen, als door fascinerende lezingen.

De eerste speciale vaart wordt geleid door Dr. Géza von Habsburg, Curator-Directeur bij Fabergé aan boord van Seven Seas Splendor. Het schip vertrekt in juni 2023 vanuit het Engelse Southampton, met als bestemming de Zweedse hoofdstad Stockholm. Onderweg ontdekken gasten allereerst hoe hecht de banden zijn tussen Fabergé, Groot-Brittannië en het Britse koningshuis. Vervolgens wordt in Scandinavië de geschiedenis belicht van de vakmensen van Fabergé en de Fabergé-collecties in Denemarken, Noorwegen en Zweden.

In 2024 zal Sarah Fabergé, achterkleindochter van Peter Carl Fabergé en medeoprichter van de Fabergé Heritage Council, ook een exclusieve vaart van Seven Seas Grandeur begeleiden.