23 maart 2023

Regent Seven Seas Cruises en Fabergé presenteren unieke themacruises

Ultraluxe rederij Regent Seven Seas Cruises en Fabergé, het wereldwijd vermaarde juweliershuis, hebben twee nieuwe themacruises Spotlight Voyages samengesteld. Tijdens de twee speciale themacruises gaan gasten op ontdekkingsreis in de wereld van Fabergé. Zij kunnen deelnemen aan masterclasses en exclusieve en unieke landexcursies, beide in kleine gezelschappen, en er zijn demonstraties van de juweleneieren en fascinerende presentaties en films.

Spotlight Voyages

Gasten kunnen voorafgaand aan de thema cruises optioneel een speciaal landarrangement in Londen boeken, waar zij onder meer een bezoek aan het hoofdkantoor van Fabergé brengen, exclusief kunnen winkelen bij Harrods en een privérondleiding krijgen langs de portretten van de Britse koninklijke familie in Westminster Abbey.

De twee Spotlight Voyages worden begeleid door vooraanstaande Fabergé-experts. Seven Seas Splendor vertrekt op 13 juni 2023 voor een cruise met 10 overnachtingen door Noord-Europa met als gastheer Aartshertog Dr. Géza von Habsburg. Op 1 juli 2024 vertrekt het nieuwe schip Seven Seas Grandeur voor een cruise met 10 overnachtingen rond de Middellandse Zee met als gastvrouw Sarah Fabergé.

Rijke cultuur

“Wij zijn erg trots dat wij onze gasten deze speciale en cultuurverrijkende routes met zo’n fantastisch programma aan boord mogen aanbieden,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Wij zijn verheugd dat wij nu naar buiten kunnen treden met informatie over de eerste van onze twee Spotlight on Fabergé cruises, die zijn geïnspireerd op de allure van het wereldberoemde Maison Fabergé. Onze gasten zullen de rijke cultuur en geschiedenis van het gerespecteerde merk ontdekken, terwijl zij een onvergetelijke, ongekende reis maken, zoals ze ook van Regent mogen verwachten.”

“Voor ons is het een grote eer om aan boord van de prachtige schepen van Regent een aantal van de meest betoverende kleinoden uit de geschiedenis van Fabergé te tonen,” reageert Josina von dem Bussche-Kessell, Creative Director bij Fabergé. “We hebben een boeiend programma samengesteld. Gasten krijgen een unieke inkijk in de kunst van de beroemde juwelen, Fabergé’s cultuurhistorie en onze band met de vorstenhuizen – een werkelijk unieke ervaring. Ook zullen wij een selectie van kunstschatten uit onze huidige collecties laten zien.”

Met de Spotlight on Fabergé cruises wordt een hommage gebracht aan het unieke Journey in Jewels ei. Het is het allereerste Fabergé ei dat permanent op zee zal blijven. Het ei, dat volledig met de hand is gemaakt, is het pièce de résistance van de betoverende kunstcollectie aan boord van de nieuwe Seven Seas Grandeur, die in november 2023 voor het eerst zal afvaren.

 

Spotlight op Fabergé met Aartshertog Dr. Géza von Habsburg

De eerste Spotlight on Fabergé cruise wordt begeleid door Aartshertog Dr. Géza von Habsburg, Fabergé’s Curator en lid van de Fabergé Heritage Council. Als Directeur van de Fabergé Arts Foundation heeft Dr. von Habsburg talrijke prestigieuze tentoonstellingen in de hele wereld samengesteld.

Arrangement vooraf

Gasten kunnen als extra een exclusief arrangement in Londen boeken, voorafgaand aan de eerste Spotlight on Fabergé cruise die op 13 juni 2023 afvaart vanuit Londen (Southampton) in Engeland. Het landarrangement met twee overnachtingen neemt kunstminnende reizigers mee in de wereld van Fabergé. Er wordt een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van het Maison, waar zij welkom worden geheten door Creative Director Josina von dem Bussche-Kessell – zij zal enkele zeldzame en unieke creaties tonen. Ook is er gelegenheid tot bezichtiging van een aantal losse Fabergé edelstenen, die afkomstig zijn uit ‘s werelds grootste smaragd- en robijnmijnen.

Na deze excursie brengen gasten een bezoek aan Harrods en wordt hun een exclusief diner aangeboden in Mayfair. Gasten krijgen bovendien een privérondleiding in Westminster Abbey van Lady Penny Mountbatten. Zij vertegenwoordigt Ralph Heimans, de portretschilder van het Britse koningshuis. Hij schilderde het portret van wijlen koningin Elisabeth II, dat in de Abbey te zien is.

Uniek programma

Aan boord van Seven Seas Splendor varen gasten over de Noordzee naar Kristiansand in Noorwegen, Kopenhagen in Denemarken, Gotenburg in Zweden en Kiel in Duitsland. De reis gaat verder over de Oostzee, waar de Splendor de havens van Tallinn in Estland en Helsinki in Finland bezoekt. De cruise eindigt in het Zweedse Stockholm.

 

Onderdeel van de cruise is een uitgebreid cultureel programma – gasten hebben keuze uit onbeperkt inbegrepen landexcursies. In Kopenhagen is er de mogelijkheid om onder leiding van Dr. von Habsburg mee te gaan op een excursie naar Amalienborg. Daar kan de collectie van het Deense koningshuis bezichtigd worden. Aansluitend brengen gasten een bezoek aan het historische Rosenborg Slot. In Kiel neemt Dr. von Habsburg de gasten mee voor een besloten diner in de schilderachtige Duitse havenstad.

Regent’s Spotlight Voyages bieden in het kader van de Fabergé-ervaring ook aan boord een scala aan activiteiten aan. Op het programma staan onder andere een presentatie over de geschiedenis van Fabergé door Dr. von Habsburg en masterclasses over het fascinerende creatieve proces, waarin zal worden ingegaan op details van de unieke kunststukken en collecties van Fabergé. Tijdens presentaties leren gasten meer over de emailleertechnieken die het juweliershuis zelf ontwikkelt en die zo bepalend zijn voor de meest unieke creaties van Fabergé, en horen zij waar de iconische Fabergé-eieren op zijn geïnspireerd. Aansluitend kunnen zij in de Fabergé pop-up boetiek terecht voor een speciale aankoop. Bovendien kunnen zij zelfs unieke kunstobjecten bestellen die vervolgens door Fabergé in Londen zullen worden gemaakt.

Details van deze cruise

Prijzen voor de Spotlight on Fabergé met Dr. von Habsburg voyage beginnen bij € 5.766 per gast. De 11-daagse cruise met vertrek op 13 juni 2023 is uitbreidbaar met een exclusief pre-cruise landarrangement van twee overnachtingen. Voor enkele landexcursies rekent de rederij een toeslag en is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Spotlight on Fabergé met Sarah Fabergé

De tweede Spotlight on Fabergé cruise met vertrek op 1 juli 2024 vindt plaats op het nieuwste schip van Regent, Seven Seas Grandeur.  Sarah Fabergé zal deze cruise begeleiden. Deze achterkleindochter van Peter Carl Fabergé en Director of Special Projects bij Fabergé is medeoprichter van de Fabergé Heritage Council. De cruise met 10 overnachtingen vertrekt vanuit Rome (Civitavecchia) en vaart door het Middellandse Zeegebied. Havens die je bezoekt, zijn Salerno in Italië, Taormina op Sicilië, Valletta op Malta, Palma de Mallorca, Barcelona in Spanje, Provence (Marseille) en Antibes in Frankrijk. Het eindpunt is Monte Carlo.

De prijzen voor de Spotlight on Fabergé met Sarah Fabergé cruise met vertrek op 1 juli 2024 beginnen bij € 9.049 per gast. Het volledige programma maakt de rederij later bekend.

Reserveer snel je suite op één van deze twee prachtige cruises bij: