24 februari 2020

Reisadvies voor Italië van Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een reisadvies afgegeven voor Italië, dat ook impact heeft op (inschepings)havens voor cruises. Het laatste nieuws (24/2) is dat er voor het overgrote deel van de havens geen risico is. Dat geldt voor in Noord-Italië bijvoorbeeld Savona, Genua, Livorno en Triëst. Voor Civitavecchia en Venetië gelden wel veiligheidsrisico’s.

Het ministerie meldt: “De Italiaanse overheid heeft op 24 februari 2020 aanvullende maatregelen genomen. In het noorden van Italië, in de provincie Lombardije, geldt op dit moment een in- en uitreisverbod voor de volgende gemeenten: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo en San Fiorano. Reis niet naar deze gemeenten. Reis in de provincie Padova niet naar de gemeente: Vo` Euganeo. De toegangswegen worden gecontroleerd. In bepaalde gebieden zijn grote publieke evenementen afgelast en openbare instellingen (zoals musea maar ook scholen en universiteiten) tijdelijk gesloten. Er kunnen nieuwe ontwikkelingen zijn. Informeer u voor u gaat reizen over de situatie op uw plek van bestemming. Volg de instructie van de lokale autoriteiten op.”

 

Geel gebied

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt over het gele gearceerde gebied:

“In de provincies Lombardije, Piemonte, Emilia-Romagna, Veneto, Sud -Tirol en Lazio nemen de lokale autoriteiten maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Volg de adviezen van het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op. Raadpleeg een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Voor meer informatie zie https://www.rivm.nl/coronavirus/nieuw-coronavirus-in-China.

Informatie van de Italiaanse overheid kunt u vinden op de website van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid (Ministero della Salute) of via telefoonnummer 1500 van het Ministerie van Volksgezondheid. Verdere informatie kunt u ook vinden op het Engelstalige deel van de website Protezione Civiele op http://www.protezionecivile.gov.it/home “

14 nachten met de AIDAbella


Ga mee op de AIDAbella naar Kiel
Rederij: Aida Cruises

 

Meer info

Schip: AIDAbella
Vertrekpoort: Kiel
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 1906.00
Korting: 3 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,849

7 nachten met de Rhapsody of the Seas


Cruise in 8 dagen naar Tampa met Royal Caribbean®
Rederij: Royal Caribbean International

 

Meer info

Schip: Rhapsody of the Seas
Vertrekpoort: Tampa
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1191.00
Korting: 24 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 905

13 nachten met de Norwegian Spirit


14-daagse cruise vanaf Sydney
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Spirit
Vertrekpoort: Benoa
Reisduur: 13 nachten
Normale prijs vanaf: 1888.00
Korting: 28 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,359