25 april 2020

Scheepswerf Chantiers de l’Atlantique hervat geleidelijk productie

Na enkele weken van verplichte inactiviteit vanwege de uitbraak van het coronavirus hervat de Franse scheepswerf Chantiers de l’Atlantique geleidelijk aan de productie. Vanaf aanstaande maandag zullen de werkzaamheden in de werkplaatsen en aan boord van de cruiseschepen in aanbouw weer worden opgepakt. Om zo veel mogelijk te voldoen aan ‘social distancing’ wordt er in ploegendiensten gewerkt.

Er zullen maximaal de helft van de werklieden ter plaatse zijn. De inzet van Chantiers-medewerkers is tot 11 mei op vrijwillige basis. Ook onderaannemers kunnen het werk weer hervatten weliswaar onder strikte hygiënische vereisten en ook minder medewerkers. Vanaf 11 mei hoopt de scheepsbouwer de werkzaamheden verder op te schalen met inachtingneming van de dan geldende regels.

Chantiers de l’Atlantique leverde vorige maand nog het nieuwste cruiseschip van Celebrity Cruises, Celebrity Apex, op. Momenteel wordt er in Saint-Nazaire hard gewerkt aan de bouw van de MSC Virtuosa van MSC Cruises. Oplevering staat gepland voor eind dit jaar. Volgend jaar staat de overdracht van de Wonder of the Seas en Celebrity Beyond gepland.

12 nachten met de MSC Poesia


13-daagse droomcruise vanuit Marseille
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Poesia
Vertrekpoort: Marseille
Reisduur: 12 nachten
vanaf:

€ 999

7 nachten met de MSC Bellissima


8-daagse cruise vanaf Shanghai
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Bellissima
Vertrekpoort: Shanghai
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 1,029

116 nachten met de MSC Poesia


Bezoek het verrassende Napier
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Poesia
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 116 nachten
vanaf:

€ 13,499