16 maart 2023

Seabourn kondigt verkoop aan van Seabourn Odyssey

De ultraluxe cruiserederij Seabourn heeft de verkoop aangekondigd van Seabourn Odyssey aan Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL). Na de verkoop zal Seabourn alle geplande reizen tot en met 22 augustus 2024 blijven uitvoeren onder een charterovereenkomst. Seabourn Odyssey zal na de charterovereenkomst aan MOL worden opgeleverd.

“We zijn er trots op dat Seabourn Odyssey onze gasten de afgelopen 14 jaar over de hele wereld heeft vervoerd en zijn blij haar te zien toetreden tot een geweldig bedrijf, MOL”, aldus Seabourn President Natalya Leahy. “Terwijl we ons voorbereiden om in september 2024 afscheid te nemen van Odyssey, ben ik verheugd om onze vloot verder te optimaliseren terwijl we onze expeditieactiviteiten uitbreiden. Met de toevoeging van Seabourn Pursuit deze zomer zal Seabourn een van de modernste vloten in de ultraluxe segment hebben met een gemiddelde leeftijd van slechts zeven jaar.”

De uitbreiding van de vloot van Seabourn naar de ultra-luxe expeditiemarkt zorgt voor een meer divers aanbod, wat zal leiden tot nieuwe routes over alle zeven continenten met een hogere gastcapaciteit in vergelijking met 2019, zelfs na het vertrek van Seabourn Odyssey.