30 juni 2022

Seabourn neemt ultra-luxe expeditieschip Seabourn Venture in ontvangst

Seabourn, de ultra-luxe cruiserederij, nam gisteren haar eerste expeditieschip, Seabourn Venture, in ontvangst tijdens een officiële maritieme overdrachtsceremonie op de T. Mariotti scheepswerf in Genua, Italië. Seabourn Venture is het eerste van de twee speciaal gebouwde, ultra-luxe expeditieschepen en het allernieuwste expeditieschip in de cruiseindustrie.

“Vandaag is een zeer speciale en belangrijke dag voor de Seabourn familie. We zijn zeer blij dat we eigenaar worden van ons eerste ultra-luxe expeditieschip, Seabourn Venture”. stelt Seabourn President Josh Leibowitz. “Het Mariotti team heeft geweldig werk geleverd bij de bouw van het schip en het tot leven brengen van Adam Tihany’s verbluffende ontwerpvisie. Seabourn Venture legt de lat hoger voor ultra-luxe expeditiereizen. We kijken ernaar uit om klanten aan boord te verwelkomen terwijl ze koers zetten naar afgelegen bestemmingen; van de poolgebieden in het noordpoolgebied tot het zuidelijkste continent Antarctica.”

 

“Een notoriteit van cruise-industrie zei me: ‘Het is niet nog een ander expeditieschip of een luxe cruiseschip. Het is  #SeabournVenture en wanneer ze volgende maand in de vaart gaat, zal het ‘s werelds beste luxe expeditieschip zijn.’ En ik ben het helemaal met hem eens,” aldus Marco Ghiglione, Managing Director van T. Mariotti. “Seabourn Venture is de top, ijsklasse PC6 gecertificeerd om polaire routes te bevaren. Sinds we begonnen zijn met de bouw van Seabourn Venture, is de wereld letterlijk voor onze ogen veranderd, wat onverwachte inspanningen heeft gevergd. De grote toewijding en passie van het team van T. Mariotti en onderaannemers van Seabourn zijn de sleutels tot succes geweest,” voegt hij eraan toe.

Seabourn Venture is ontworpen en gebouwd voor diverse omgevingen volgens PC6 Polar Class standaarden. Het schip bevat een overvloed aan moderne hardware en technologie die zorgt dat het schip overal ter wereld kan varen.

Daarenboven zullen de passagiers een uitzonderlijke luxe ervaren zoals op kleine schepen gecombineerd met  apparatuur van wereldklasse zodat met het breedste scala van expeditie activiteiten kan ondernemen. Het expeditieteam bestaat uit 26 deskundingen zoals wetenschappers, geleerden en natuurkenners. Het schip zal gratis Seabourn Expedition faciliteiten aanbieden zoals Zodiac cruises, natuurwandelingen, duiken, snorkelen, en extra gratis excursies.

Daarnaast zijn er optionele landexcursies en Seabourn Expeditions zoals kajakken. Aan boord zijn twee speciaal gebouwde onderzeeërs die op bepaalde bestemmingen ingezet kunne worden. Zo hebben de passagiers een close-up uitzicht op wilde dieren en natuurlijke landschappen, evenals op de wonderlijke onderwaterwereld van de grote oceanen.

De Seabourn Venture beschikt over 132 luxueuze veranda suites, allen met zicht op de oceaan.

Eerste seizoen

In haar eerste maanden vaart de Seabourn Venture naar IJsland en Groenland om daar de meest afgelegen plekken te verkennen. Via Noord-Canada en de Caribbean verplaatst het schip zich vervolgens om expeditiecruises in Zuid-Amerika te maken. Vanaf november biedt de rederij Antarctica cruises aan.

 

Cruise met Seabourn Encore vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Seabourn Encore
Route: Athene (Piraeus) / Monemvasia / Itea / Nydri / Kerkira / Brindisi / Dubrovnik
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 4,288

Cruise met Seabourn Encore vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Seabourn Encore
Route: Athene (Piraeus) / Naxos / Izmir / Dikili / Kos / Patmos / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 4,698

Cruise met Seabourn Sojourn vanuit Barcelona – 7 nachten


Schip: Seabourn Sojourn
Route: Barcelona / Palamos / Sete / Cannes / Scenic cruising the Calanques / Golfo Aranci / Portovenere / Monte Carlo
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 6,993

Cruise met Seabourn Encore vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Seabourn Encore
Route: Athene (Piraeus) / Monemvasia / Katakolon / Brindisi / Dubrovnik / Zadar / Venetie
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 5,698