30 mei 2023

Senior Culinary Director van Oceania Cruises opgenomen in Maîtres Cuisiniers de France

Oceania Cruises heeft bekendgemaakt dat haar chef-kok en Senior Culinary Director Alexis Quaretti is opgenomen in de prestigieuze Maîtres Cuisiniers de France. Quaretti voegt zich daarmee bij Eric Barale, Vice President of Culinary van Oceania Cruises, die diende als Quaretti’s peetvader in het programma. Daarmee is Oceania Cruises de enige grote cruisemaatschappij met twee ‘Master Chefs of France’.

De vereniging van Master Chefs of France werd opgericht in 1951. Haar doel is het ondersteunen en promoten van de Franse culinaire kunsten over de hele wereld. Deze missie wordt belichaamd door de leden van de chef-kok, aangezien zij ambassadeurs zijn van de Franse keuken en cultuur en verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van dit erfgoed aan hun leerlingen.

“Het is echt opmerkelijk dat twee Master Chefs of France ons culinaire team leiden,” zei Frank A. Del Rio, President van Oceania Cruises. “Chef-kok Eric en Chef-kok Alexis zijn beiden al lange tijd lid van ons culinaire team. Eric was een van de eerste leden van de culinaire familie van Oceania Cruises en Alexis kwam kort daarna in 2004 bij ons. De voelbare verwantschap en passie in het hele culinaire team bewijzen dat Oceania Cruises niet alleen de Finest Cuisine at Sea serveert, maar ook het beste culinaire team op zee heeft.”

“Geïntroduceerd worden in de Master Chefs of France is echt een van de grootste eerbetuigingen uit mijn carrière, en ik kijk er oprecht naar uit om deel uit te maken van deze prestigieuze organisatie,” aldus Alexis Quaretti. “Ik ben er altijd trots op geweest om de Franse culinaire idealen te vertegenwoordigen en heb het geluk dat ik het beste van het beste naar Oceania Cruises kan brengen. Ik wil mijn vriend en collega Chef Eric Barale bedanken dat hij mijn peetvader is geweest tijdens het hele proces en mij voortdurend heeft begeleid en geadviseerd tijdens mijn carrière.”

Quaretti heeft bij Oceania Cruises een menu gecreëerd van universele wereldsmaken met zijn eigen Franse expertise en voorliefde voor diverse producten. Zijn steeds wisselende menu’s vieren de meest verse ingrediënten en zijn geïnspireerd door zijn thuisland Frankrijk en zijn wereldreizen. Als manager receptontwikkeling van de rederij heeft Quaretti elk gerecht dat op een schip van Oceania Cruises wordt geserveerd ontworpen, gemaakt en getest. Hij en zijn team creëren ongeveer 300 nieuwe recepten per jaar om de menu’s aan boord voortdurend nieuw leven in te blazen.

 

Cruise met Regatta vanuit Singapore – 6 nachten


Schip: Regatta
Route: Singapore / Melaka / Penang / Phuket / Langkawi / Kuala Lumpur / Singapore
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,779