26 april 2023

Viking neemt Viking Saturn in ontvangst

Viking heeft woensdag haar nieuwste zeecruiseschip, de Viking Saturn, in ontvangst genomen. De opleveringsceremonie vond plaats op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona, Italië. De rederij kondigde ook aan dat de Viking Saturn op 6 juni 2023 officieel zal worden gedoopt in New York City door haar doopmoeder, Ann Ziff, de filantroop en voorzitter van de Metropolitan Opera, een culturele partner van Viking. Na de doopceremonie zal het schip haar inaugurele zomer doorbrengen met twee nieuwe Viking-reizen: ‘Iconic Iceland, Greenland & Canada’, tussen New York City en Reykjavik, en ‘Iceland & Norway’s Arctic Explorer’ tussen Reykjavik en Bergen.

“We zijn erg trots om het nieuwste zusterschip te verwelkomen in onze bekroonde oceaanvloot”, aldus Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “We zijn ook dankbaar dat Ann Ziff ons heeft geëerd door te dienen als meter van de Viking Saturn. Ann is een trouwe Viking-gast en deelt onze toewijding aan kunst en culturele verrijking. Haar bijdragen aan de Metropolitan Opera, een van onze langdurige culturele partners, evenals vele andere belangrijke doelen zijn werkelijk indrukwekkend.”

“Ik ben verheugd om te dienen als meter van de Viking Saturnus”, zei Ann Ziff. “Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de wereld, is er geen betere manier om deze te leren kennen en jezelf hierin onder te dompelen dan vanuit het comfort van een Vikingschip.”

De Viking Saturn

De Viking Saturn is het nieuwste schip in Viking’s oceaanvloot van identieke zusterschepen. De zeecruiseschepen van Viking hebben een brutotonnage van 47.800, met 465 passagiershutten die plaats bieden aan 930 gasten. Alle hutten op de schepen zijn voorzien van een balkon, Scandinavisch design, lichte openbare ruimtes en veel eetgelegenheden in de buitenlucht.