05 augustus 2022

Viking viert 25-jarig bestaan met speciale video

Viking viert vrijdag het 25-jarig jubileum van de rederij. Om het jubileum te herdenken heeft Viking een nieuwe (onderstaande) video gelanceerd van voorzitter Torstein Hagen, waarin hij terugkijkt op de belangrijkste mijlpalen van het bedrijf sinds de oprichting op 5 augustus 1997.

 

“Ik ben trots op alles wat we in die 25 jaar hebben bereikt. Ten eerste hebben we het moderne rivierreizen uitgevonden; daarna hebben we oceaanreizen opnieuw uitgevonden met onze bestemmingsgerichte aanpak; nu perfectioneren we expeditiereizen en verkennen we alle zeven continenten – comfortabel”, zegt Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “Aan elk lid van onze uitgebreide Viking-familie van gasten en medewerkers: een fijne verjaardag en bedankt. De eerste 25 jaar waren erg goed, maar we zijn nog maar net begonnen.”

 

Dit mijlpaaljaar was ook een van de belangrijke lanceringen voor de cruisemaatschappij. In januari debuteerde het bedrijf Viking Expeditions en het eerste van twee speciaal gebouwde expeditieschepen, de Viking Octantis, die momenteel haar eerste seizoen vaart in Noord-Amerika. In het voorjaar verwelkomde het bedrijf acht nieuwe Viking Longships en haar nieuwste oceaanschip, de Viking Mars. Deze maand lanceert Viking drie speciaal gebouwde schepen voor de Mekong, de Nijl en de Mississippi, en tegen het einde van het jaar zal ook een tweede identiek expeditieschip, de Viking Polaris, en een ander identiek oceaanschip, de Viking Neptunus het levenslicht zien.