30 september 2022

Viking viert jubileum in Amsterdam met doop Viking Polaris

Viking Cruises vierde vrijdag haar 25-jarig jubileum in Amsterdam. Dit deed het o.a. met de doop van haar gloednieuwe expeditieschip Viking Polaris aan de kade bij Cruise Port Amsterdam. Het schip werd voor de feestelijke gelegenheid bijgestaan door vlootgenoot Viking Mars en riviercruiseschip Viking Mani. Ann Bancroft, een van ‘s werelds meest vooraanstaande poolreizigers fungeerde als doopmoeder van de Viking Polaris, dat dinsdag werd opgeleverd op Fincantieri’s VARD scheepswerf in het Noorse Søviknes. De passagiers werden voorafgaand aan de ceremonie getrakteerd op een concert door het Amsterdams havenkoor.

Om het feest compleet te maken werd ook het eerste expeditieschip Viking Octantis, dat in december 2021 in de vaart kwam, vrijdag gedoopt. Het schip vaart momenteel bij de Grote Meren nabij de grens tussen de Verenigde Staten en Canada. Liz Arnesen, de Noorse ontdekkingsreiziger, docent, auteur en pedagoog, was de meter van Viking Octantis.

Na de festiviteiten vertrokken alle Viking-schepen in optocht vanuit Amsterdam. Viking Polaris zet koers naar Zuid-Amerika. Samen met haar zusterschip Viking Octantis zal ze cruises gaan maken naar Antarctica. Aansluitend trekt ze naar het noorden voor reizen naar de Grote Meren in de lente en de zomer.