04 juli 2022

Viking viert tewaterlating van nieuw zeecruiseschip

Viking vierde recent de tewaterlating van haar volgende nieuwe zeecruiseschip, Viking Saturn (930 passagiers). Het was een belangrijke mijlpaal in de bouw en de eerste keer dat het schip het water aanraakte. Oplevering van de Saturn staat gepland voor april 2023. Ze zal haar eerste seizoen verschillende routes varen in de Middellandse Zee en in Noord-Europa.

“Het is altijd een trotse dag wanneer een nieuw Vikingschip voor het eerst in aanraking komt met water en een stap dichter bij haar zusterschepen in onze vloot komt”, aldus Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “Samen met Fincantieri hebben we ‘s werelds meest elegante oceaanschepen gebouwd – en we kijken ernaar uit om onze eerste gasten aan boord van de Viking Saturn te verwelkomen wanneer ze volgend voorjaar wordt opgeleverd.”

De traditionele ceremonie vond plaats op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona. Nadat het bouwdok na twee dagen vol was is het schip verplaatst naar een nabijgelegen afbouwdok voor de definitieve constructie en interieurbouw.

De zeecruiseschepen van Viking hebben een brutotonnage van 47.800 ton. De 465 hutten bieden plaats aan 930 passagiers. De Viking Saturn zal toetreden tot de vloot van identieke zusterschepen, waaronder Viking Star, Viking Sea, Viking Sky, Viking Orion, Viking Jupiter, Viking Venus en Viking Mars. De Viking Neptune wordt eind 2022 opgeleverd.