28 oktober 2022

Energie besparingen voor Carnival

‘s Werelds grootste rederij Carnival Corporation gaat luchtsmeringstechnologie (Air Lubrication) installeren op ten minste 20% van de schepen in haar vloot om de weerstand van de romp, het brandstofverbruik en de koolstofemissies te verminderen. Deze energiebesparende maatregel die in 2016 voor het eerst dienst deed binnen de vloot van Carnival Corporation met de introductie van AIDAprima, genereert een kussen van luchtbellen om de platte bodem van een scheepsromp te ‘smeren’, waardoor wrijving tussen het schip en het omringende water wordt verminderd. Daardoor behaalt het schip energiebesparingen en minder brandstofverbruik.

Bovenop de vier schepen waar dit systeem al in gebruik is, voegt het bedrijf momenteel luchtsmering toe aan vijf schepen, met plannen om de technologie tot 2027 op nog minstens tien schepen onder de verschillende merken die onder Carnival vallen, te installeren. Naar verwachting zal dit aanzienlijke besparingen opleveren in het brandstofverbruik en koolstofemissies door de rompweerstand met ongeveer 5% per schip te verminderen.

Carnival Corporation installeert de Air Lubrication op in totaal vijf schepen, waaronder twee schepen in 2022 voor de merken Princess Cruises en P&O Cruises. Daarnaast plant het bedrijf nog minstens 10 installaties voor bestaande en nieuwbouwschepen. De uitbreidingsplannen bouwen voort op het succes van de huidige vier installaties die momenteel worden gebruikt op schepen van AIDA Cruises en Princess Cruises.

Meer dan 350 miljoen dollar

“De installatie van luchtsmeringtechnologie is een ander voorbeeld van onze voortdurende inspanningen om de energie-efficiëntie te verhogen en het brandstofverbruik en de emissies in onze vloot te verminderen”, zegt Bill Burke, Chief Maritime Officer van Carnival Corporation. “We kijken ernaar uit om het programma uit te breiden en onze duurzaamheidsstrategie voor de lange termijn voort te zetten door voortdurend te investeren in een breed scala aan energiereductie-initiatieven, waaronder meer dan $350 miljoen geïnvesteerd in energie-efficiëntieverbeteringen sinds 2016.”

Als onderdeel van haar duurzaamheidsplan voor de langere termijn blijft Carnival Corporation gefocust op haar inzet en inspanningen om een ??weg naar decarbonisatie tot stand te brengen. Nadat het bedrijf zijn hoogste CO2-uitstoot in 2011 had bereikt, heeft het de afgelopen 15 jaar aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het verminderen van zijn CO2-emissie-intensiteit – ondanks een aanzienlijke capaciteitsgroei in die tijd – en heeft het zijn doel voor de vermindering van de CO2-intensiteit voor 2020 drie jaar eerder dan gepland behaald (in 2017).

Over het algemeen zet het bedrijf zich in voor aanzienlijke investeringen om zijn duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 en 2050-ambities te bereiken, die in totaal zes aandachtsgebieden omvatten, waaronder klimaatactie; circulaire economie; duurzaam toerisme; goede gezondheid en welzijn; diversiteit, gelijkheid en inclusie; en biodiversiteit en natuurbehoud. Eén van deze prioriteiten is dat het bedrijf zich ertoe heeft verbonden de CO2-emissie-intensiteit tegen 2030 met 20% te verminderen ten opzichte van de basislijn van 2019 en heeft het de ambitie om tegen 2050 netto CO2-neutrale scheepsactiviteiten te bereiken.

Cruise met Carnival Venezia vanuit New York – 5 nachten


Schip: Carnival Venezia
Route: New York / Bermuda / Bermuda / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 625

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 5 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Nassau / Half Moon Cay / Jacksonville
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 338

Cruise met Carnival Firenze vanuit Los Angeles (Long Beach) – 7 nachten


Schip: Carnival Firenze
Route: Los Angeles (Long Beach) / Puerto Vallarta / Mazatlan / Cabo San Lucas / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 718

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 457

Cruise met Carnival Valor vanuit New Orleans – 5 nachten


Schip: Carnival Valor
Route: New Orleans / Costa Maya / Cozumel / New Orleans
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 328

Cruise met Carnival Paradise vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Carnival Paradise
Route: Tampa / Mahogany Bay / Cozumel / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 342

Cruise met Carnival Jubilee vanuit Galveston – 7 nachten


Schip: Carnival Jubilee
Route: Galveston / Mahogany Bay / Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 755

Cruise met Carnival Mardi Gras vanuit Port Canaveral – 7 nachten


Schip: Carnival Mardi Gras
Route: Port Canaveral / Nassau / Amber Cove / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 901

Cruise met Carnival Liberty vanuit New Orleans – 7 nachten


Schip: Carnival Liberty
Route: New Orleans / Mahogany Bay / Belize / Cozumel / New Orleans
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 531