29 oktober 2019

de hutten aan boord van MSC Grandiosa

De MSC Grandiosa biedt 10 soorten hutten aan: een binnenhut studio & binnenhut, een buitenhut voor families, de balkonhut (3 typen), een Duplex Suite, de MSC Yacht Club Deluxe Suite en de MSC Yacht Club Royal Suite. Even wat indrukwekkende cijfers: de Grandiosa biedt in totaal 2421 kamers aan waarvan 64 een eigen whirlpool hebben ?? er zijn 8 hutten met twee verdiepingen, 160 buitenhutten, 755 binnenhutten, 1354 kamers met een balkon waaronder 190 familiehutten, 34 ‘gewone’ suites, 60 kamers voor mindervaliden in vrijwel iedere categorie en 95 suites in de MSC Yacht Club.

Verschillen

De kleurstelling van alle kamers op de MSC Grandiosa voelt, ten opzichte van bijvoorbeeld de MSC Bellissima (geel en donkerhout), toch weer wat donkerder aan. Net als op de MSC Meraviglia. Rood is de hoofdkleur op de Grandiosa. De bureau’s zijn wel iets lichter van kleur om beter bij het rood te passen. De gordijnen zijn speels rood met witte blaadjesfiguren. De luxere hutten zijn overigens juist van rood naar een groene kleur veranderd.

 

Binnenhut

Tussen de 755 binnenhutten (inclusief 27 voor mindervaliden) bevinden zich 15 studio’s, kamers voor alleengaande reizigers. De 12 vierkante meter is zeer efficiënt ingericht in deze hut. Het bed van 1,40m breed staat tegen een lange kant aan. Elke hut op de MSC Grandiosa heeft ZOE overigens op het bureau staan, een digitale helpdesk-apparaat in 7 talen die je met allerlei vragen kunt helpen.

De reguliere binnenhut is 17 vierkante meter. Deze binnenhut heeft alle standaardfaciliteiten behalve een bankje. Er is een krukje om te zitten en een soort van tafeltje. Op het kleine bureau/kaptafel zijn 2 stopcontacten met een usb aansluiting beschikbaar. Daarnaast nog een buitenlandse stekkerdoos. Een minibar (toeslag) bevindt zich onder het bureautje. De kledingkast staat naast het bureau en heeft twee hanggedeeltes. Er zijn twee lades en een kluisje in beschikbaar. 

 

De MSC Grandiosa heeft 15 binnenhutten van 12m2 die bestemd zijn voor 1 gast. Ze worden Studio’s genoemd. Het bed is 1,40 breed. Om ruimte te besparen heeft de kledingkast schuifdeuren. Het bureau heeft alle faciliteiten als een binnenhut, met voldoende stopcontacten. De badkamer heeft het standaardformaat.

 

Badkamers 

De badkamers zijn in elke hut (t/m balkonhut) redelijk gelijk. De familiehutten hebben een badkamer met bad. De badkamers in de hogere categorieën hebben een marmeren wasbak unit in plaats van kunststof. Shampoo en badschuim zijn via dispensers beschikbaar. Zeep ligt apart verpakt klaar.

 

Buitenhut

Net als op haar zusterschepen MSC Meraviglia en de MSC Bellissima zijn er weinig buitenhutten (160) te vinden. De buitenhut varieert in grootte van 15 tot 22 vierkante meter. Ze heeft dezelfde indeling als de balkonhut. De grootste buitenhutten zijn de familiebuitenhutten waar je flink wat extra ruimte hebt.

Op onderstaande foto’s zie je een familie buitenhut met plek voor 6 personen om te slapen  in het stapelbed, gewone bed en uitklapbank. Familiehutten kunnen bovendien samengevoegd worden met de hut ernaast, zodat er een ruimte ontstaan voor 12 personen. Naast het stapelbed zijn twee extra kastjes om spulletjes in op te bergen. Een gordijn scheidt het stapelbed van de rest van de kamer. De badkamers zijn voorzien van een bad in plaats van een douche. 

 

 

Balkonhut

Het meest voorkomende kamertype op de MSC Grandiosa is de balkonhut (1354x). Deze zijn er in verschillende varianten vanaf 19 vierkante meter.

De sofa kan in sommige hutten omgebouwd worden tot sofabed. De hut is wat smal. In de hut is een bureau aanwezig met daaronder een koelkastje met (te betalen) drankjes. Onder het bureau bevindt zich een (heel goed verborgen!) la met föhn.

Bij dit bureau bevinden zich twee Europese – en twee Amerikaanse stopcontacten en een usb-poort, net even wat meer dan de binnenhutten.  De kledingkast heeft een hanggedeelte en een aantal planken, twee lades (met twee strandlakens) en een kluisje. De opbergruimte is dus beperkt tot deze kast. In de badkamer zijn nog wel plankjes om je toiletspulletjes neer te leggen. Het balkon is niet heel diep.

 

7 nachten met de MSC Grandiosa


Cruise in 8 dagen naar Barcelona met MSC Cruises
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Barcelona
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 779

8 nachten met de MSC Grandiosa


Vaar langs het stralende Messina
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Genua
Reisduur: 8 nachten
vanaf:

€ 799

7 nachten met de MSC Grandiosa


Bezoek de parels van Genua
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Marseille
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 779