28 juli 2022

eerste expeditieschip van Seabourn vertrokken voor maiden voyage

Het eerste expeditieschip van de ultraluxe cruisemaatschappij Seabourn, Seabourn Venture, is woensdag vertrokken voor haar maiden voyage. Haar eerste cruise is ??een 12-daagse expeditie vanuit de Noorse haven van Tromso naar Spitsbergen en het Noordpoolgebied.

Tijdens haar eerste seizoen zal Seabourn Venture een reeks van 12- tot 15-daagse reizen maken die het Noordpoolgebied, Groenland, IJsland en de Canadese Arctische archipel in Nunavut verkennen. Vervolgens zal het in oktober haar weg naar het zuiden afleggen en stoppen in het Caribisch gebied, Midden-Amerika, Colombia, Ecuador, Peru en Chili via een reeks van 10- tot 14-daagse routes.

De geplande winterafvaarten tussen november 2022 en februari 2023 omvatten bezoeken aan Chili, Antarctica, Zuid-Georgië en de Falklandeilanden op 11- tot 22-daagse reizen, voordat het schip in de lente weer naar het noorden vaart voor een reeks van 7- tot 12-daagse expeditiereizen in Brazilië en de Amazone.

Seabourn Venture is ontworpen en gebouwd voor diverse omgevingen volgens de PC6 Polar Class-normen en is uitgerust met kajaks en zodiacs, evenals twee op maat gemaakte onderzeeërs voor gebruik door passagiers.

Aan boord van het schip bevinden zich 132 suites met uitzicht op zee, een Expedition Lounge, een Discovery Center, de Bow Lounge en de Constellation Lounge op het bovendek met 270 graden uitzicht. Op het schip is, naast de bemanning, een 26-koppig expeditieteam van wildernisexperts, wetenschappers, historici en natuuronderzoekers aanwezig.

 

Cruise met Seabourn Encore vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Seabourn Encore
Route: Athene (Piraeus) / Monemvasia / Itea / Nydri / Kerkira / Brindisi / Dubrovnik
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 4,288

Cruise met Seabourn Encore vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Seabourn Encore
Route: Athene (Piraeus) / Naxos / Izmir / Dikili / Kos / Patmos / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 4,698

Cruise met Seabourn Sojourn vanuit Barcelona – 7 nachten


Schip: Seabourn Sojourn
Route: Barcelona / Palamos / Sete / Cannes / Scenic cruising the Calanques / Golfo Aranci / Portovenere / Monte Carlo
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 6,993

Cruise met Seabourn Encore vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Seabourn Encore
Route: Athene (Piraeus) / Monemvasia / Katakolon / Brindisi / Dubrovnik / Zadar / Venetie
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 5,698