Disney Cruise Line

Bij de Disney Cruise Line-vloot staat entertainment boven alles, zowel voor jong als oud. Je wordt hier vermaakt zoals alleen Disney dat kan.

De schepen van de Disney Cruise Line zijn middelgroot (1.750 tot 2.500 passagiers) en ingericht in traditionele Disneystijl, met veel aandacht voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Op ieder schip zijn er minstens drie zwembaden, een Mickey’s Pool met glijbanen en een Goofy’s Pool met een groot tv-scherm. Ook een theater en 3-D bioscoop ontbreken niet.

Het entertainment aan boord is van topniveau. Zo kan je worden verwelkomd door Mickey in hoogsteigen persoon en kan je ontbijten of dineren met talrijke Disney-filmfiguren. Originele Disney-musicals zoals The Golden Mickeys, Disney Dreams, An Enchanted Classic zijn van Broadway-kwaliteit, en in het Walt Disney Theatre of Buena Vista Theatre kan je de nieuwste Disneyfilms bekijken. ’s Avonds word je uitgenodigd voor de spectaculaire Pirates of the Caribbean Deck Party met als spetterende finale een prachtig vuurwerk.

Een Disney-cruise is voor het hele gezin. Daarom zijn er voor volwassenen ‘adults only’-gedeeltes waar het rustiger is, is er een speciale ‘adults only pool’, en zijn er ook diverse bars en lounges, een Vista Spa, een Cove Café en de Outlook Bar.

Schepen: Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream, Disney Fantasy

 
Disney Fantasy

De Disney Fantasy is het vierde, en momenteel het grootste, cruiseschip van Disney Cruise Line. De eerste tocht voer ze op 31 maart 2012.

 

Wegens de afmetingen van het schip moest de spoorbrug bij Leer een weekend worden verwijderd. Hierdoor was het een weekend lang onmogelijk om met de trein via de Wiederline tussen Nederland en Duitsland te reizen.

 
 

 
 
Disney Wish
Het 3500-passagiersschip Disney Wish is voornamelijk gericht op gezinnen met kleine kinderen (vooral met kinderen jonger dan 8) - de belangrijkste inkomstenbron voor The Walt Disney Company. 
Het schip beschikt over enkele van de meest innovatieve technologieën en 'best fun'-ideeën op zee, waaronder:
- stukken "Enchanted Art" die de muren van gangen sieren (schilderijen en afbeeldingen die feitelijk ingelijste LCD-schermen zijn met een technologie om aanwezige gasten te herkennen en door te gaan met een van de verschillende animaties)
- telefoons in elke passagiershut (gebruikt om andere gasten te bellen of te sms'en) en vervangt effectief het oude ingebouwde piepersysteem (nu komen de berichten van de medewerkers rechtstreeks op de telefoons van de ouders)
- de magische patrijspoorten aan de muren van alle binnenhutten (LED-schermen met realtime uitzicht naar buiten)

De klantenkring van het bedrijf bestaat bijna volledig uit Noord-Amerikaanse reizigers (VS en Canada). Disney's nieuwe benadering van tieners en jonge stellen omvat leeftijdgerelateerde activiteiten en beperkte toegang tot locaties aan boord, wat een zeer sterke aantrekkingskracht heeft op kruisers met meerdere generaties.

De dresscode van het schip is vergelijkbaar met de luxe resorts van Disney 
- dagelijks casual en casual in het avondresort (mannen met jassen (geen stropdassen) en broeken), vrouwen (met zomerjurken). 

Alle cruiseschepen van de Disney Triton-klasse zijn inclusief een "piratennacht" en een semi-formele nacht. Op cruises van 3 dagen is één nacht casual, 4 dagen met 2 informele avonden, op 5 dagen en langer - 3 avonden zijn casual.

Fooien aan boord bedragen in totaal USD 12 per persoon per dag. Fooien worden over het algemeen gegeven aan bedienend personeel (inclusief assistent-obers) en cabinepersoneel / stewards. Bovendien wordt een fooi van 15% op alle dranken automatisch in rekening gebracht op de rekening van de passagier aan boord.