Windstar Cruises

Windstar Cruises behoort tot Holland America Line en maakt bijgevolg deel uit van de Carnival Corporation Group. De rederij beschikt over drie identieke schepen met de uitstraling van een klassiek zeilschip: Wind Star, Wind Song en Wind Spirit.

De schepen hebben vier of vijf masten van soms meer dan 50 meter hoog, elk met reusachtige zeilen die automatisch worden bediend. Een computer controleert permanent windrichting en windkracht en zorgt ervoor dat het schip nooit meer dan 6 graden overhelt. De zeilen kunnen in minder dan 2 minuten opgerold worden, zonder dat er ook maar één matroos aan te pas komt.

De Windstar-zeilschepen kunnen respectievelijk 148 en 312 gasten meenemen en zijn dus klein genoeg om kleinere en pittoreske havens aan te doen. Typisch voor deze schepen is het uitklapbare watersportplatform, aan de achterzijde van het schip, vanwaar je diverse watersporten kan beoefenen. De schepen beschikken over een of twee zwembaden en diverse zonnedekken.

Tip: dit is niet echt de beste keuze voor een cruise met kinderen. De minimumleeftijd is 8 jaar, en de schepen zijn niet op kinderen ingesteld: er zijn geen kinderfaciliteiten. Alle passagiers jonger dan 21 jaar moeten zelfs zijn vergezeld door iemand die 25 jaar of ouder is.

7 nachten met de AIDAdiva


8-daagse cruise met de AIDAdiva vanuit Rostock
Rederij: Aida Cruises

 

Meer info

Schip: AIDAdiva
Vertrekpoort: Warnemünde
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 999.00
Korting: 10 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 899

7 nachten met de Zaandam


Cruise met Holland America Line naar het romantische Montreal
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Zaandam
Vertrekpoort: Montreal
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1244.00
Korting: 2 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,219

3 nachten met de Disney Fantasy


4-daagse cruise naar de betoverende Bahama's
Rederij: Disney Cruise Line

 

Meer info

Schip: Disney Fantasy
Vertrekpoort: Port Canaveral
Reisduur: 3 nachten
Normale prijs vanaf: 867.00
Korting: 7 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 806