02 november 2022

Assistentiehond vaart naar eretitel: Meer dan 700 dagen op cruise met Holland America Line

Assistentiehond Joska, de favoriete viervoeter van Holland America Line, overschreed de magische kaap van 700 vaardagen en ontving daarom een eretitel. Dat gebeurde aan boord van de Rotterdam tijdens de trans-Atlantische cruise, die dit jaar z’n 150ste verjaardag viert.

Die prestatie levert assistentiehond Joska een eretitel op, een platina medaille. Dat is de hoogste award die gasten voor hun voltooide vaardagen kunnen ontvangen. De tien jaar oude zwarte labrador-retriever is een echte globetrotter. Ze spendeert haar dagen vooral aan boord van de cruiseschepen van Holland America Line. Dat doet ze in het gezelschap van haar baasjes Cornelia ‘Connie’ en Cornelis Marinussen, die beiden ook al een platina medaille hebben.

Op 26 oktober organiseerde Holland America Line een speciale ceremonie voor Joska. President Gus Antorcha en Werner Timmers, de kapitein van de Rotterdam, overhandigden Joska haar platina medaille en benoemden haar tot vijfsterren marinier. Daarmee bereikt ze het allerhoogste niveau binnen het loyaliteitsprogramma van de cruisemaatschappij. Joska kreeg ook een pakket hondvriendelijke Holland America Line-geschenken mee naar huis.

Assistentiehond altijd welkom

“Joska is het eerste assistentiedier dat deze uitzonderlijke titel behaalt. Deze ceremonie moest een echt eerbetoon worden, want we willen haar tonen hoe belangrijk ze is voor iedereen binnen onze organisatie,” zegt Antorcha. “Erkende assistentiedieren zijn altijd welkom aan boord van de Holland America Line-schepen. Zo groeide Joska uit tot een waardevol lid van onze familie. Ze tovert een glimlach op de gezichten van alle mensen aan boord. En ze zorgt ervoor dat Connie haar droom kan waarmaken: varen en de wereld ontdekken.”

Het Nederlandse koppel cruiste in 2013 voor het eerst met Holland America Line. Ze scheepten al bijna 60 keer in. Omdat Cornelia blind is, reist Joska al sinds 2014 met haar mee. De viervoeter maakte meer dan 50 Holland America Line-cruises en voer onder andere naar Alaska, Hawaï, Canada, Europa, de Caraïben en het Middellandse Zeegebied. Daarmee behoort ze tot ‘s werelds meest bereisde honden.

 

Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam – 7 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Rotterdam / Kopenhagen / Scenic Cruising Oslo Fjord / Oslo / Gothenburg / Kristiansand / Rotterdam
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,149