Waar moet je op letten bij een expeditiecruise?

Een expeditiecruise is geen doorsnee cruisereis, maar wat maakt een expeditiecruise nou bijzonder?
Marlynda Elstgeest, CEO van Waterproof Cruises & Expeditions in het artikel Expeditiecruisen geeft antwoord: wat is zo bijzonder aan een expeditiecruise? 

Wat wil je zien tijdens een expeditiecruise?

Bij een expeditiecruise draait de reis niet zozeer om het schip, maar juist om de beleving van de bestemming. “Bedenk vooraf goed waar je naar toe wilt (koude of warme gebieden) en welke activiteiten je wilt ondernemen en baseer daar je keuze op,” aldus Marlynda. “Tijdens een expeditiecruise vaar je dagelijks naar een nieuwe plek die je met kleine groepjes gaat ontdekken. Met zodiacs (rubberboten) ga je aan land voor een wandeling of maak je bijvoorbeeld een kajaktocht tussen de ijsbergen en langs eilanden. Meestal vindt er zowel ‘s morgens als ‘s middags een excursie plaats. De nadruk ligt tijdens een expeditiecruise vooral op het ontdekken van de natuur en de omgeving.”

Aan boord is er ‘edutainment’, er worden lezingen en presentaties gegeven over allerlei interessante onderwerpen waar je tijdens de reis mee te maken krijgt. Je komt met een schat aan kennis en een zak vol ervaringen van je reis terug!