11 maart 2022

Canada opent grenzen voor Alaska cruises

De Canadese overheid staat na twee jaar weer cruiseschepen toe die in haar wateren varen, doordat zij eisen bekend hebben gemaakt waaraan rederijen moeten voldoen. Daarmee staat rederijen zoals Holland America Line (HAL), Princess Cruises en Cunard niets meer in de weg om vanuit Vancouver naar Alaska te cruisen. Ook kunnen Canadese havens op de route bezocht worden omdat de grenzen open zijn.

Vier Holland America Line schepen zullen aanstaande zomer vanuit Vancouver vertrekken. “De voltooiing van deze richtlijnen opgesteld door Transport Canada, Canada Border Services Agency, Public Health Agency of Canada en havenfunctionarissen zorgen ervoor dat we onze cruiseseizoenen Alaska én Canada/New England zoals gepland kunnen maken”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Dit is een positieve stap voor iedereen die graag naar deze regio’s reist en voor alle bedrijven in Canada die we steunen door middel van toerisme.”

“Veel van de protocollen die Canada verlangt, zijn met succes geïmplementeerd in de Verenigde Staten na het herstarten van de cruises, en ze werken goed”, vervolgde Antorcha. “We zijn goed voorbereid de richting van Canada te volgen en kunnen daardoor onvergetelijke cruisevakanties met Canadese havens in het programma aanbieden.”

75 jaar cruisen in Alaska

De herstart komt precies in het jaar dat Holland America Line (HAL) haar verjaardagsfeestje viert dat ze 75 jaar lang Alaska verkennen. Het eerste schip van de HAL dat in Canada aankomt, is de Koningsdam, die op 9 april Victoria aandoet op weg naar Vancouver voor een aankomst op 10 april. Aan de oostkust doet Zaandam op 17 mei Halifax, Nova Scotia, aan tijdens een negendaagse cruise langs de Atlantische kust van Fort Lauderdale (Florida) naar Montreal.

Vancouver wordt gebruikt voor rondreizen van een week én voor cruises tussen Alaska, Whittier, en Canada. Cruisereizigers kunnen dan kiezen uit de route Whittier-Vancouver of Vancouver-Whittier. Bovendien wordt vanuit Seattle gevaren met rondreizen waarin een bezoek wordt gebracht aan het Canadese Victoria.

Alle Alaska routes op een rij:
  • Zevendaagse cruises tussen Whittier/Vancouver van Nieuw Amsterdam en Noordam. Met op de route Ketchikan, Juneau en Skagway in Alaska.
  • Zevendaagse Inside Passage cruises vanuit Vancouver op Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zuiderdam. Met de havens Ketchikan, Juneau en Skagway.
  • Zevendaagse cruises vanuit Seattle op Eurodam en Westerdam. Met daarin Victoria, Ketchikan, Juneau, Icy Strait en Sitka.

 

 

 

Cruise met MSC Opera vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: MSC Opera
Route: Athene (Piraeus) / Katakolon / Corfu / Cephalonia / Bari / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,763

Cruise met MSC Musica vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Genua / Cannes / Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,013

Cruise met MSC Fantasia vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Civitavecchia / Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 923

Cruise met MSC World Europa vanuit Messina – 7 nachten


Schip: MSC World Europa
Route: Messina / Valletta / Barcelona / Marseille / Genua / Napels / Messina
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,723

Cruise met Norwegian Breakaway vanuit New York – 5 nachten


Schip: Norwegian Breakaway
Route: New York / Royal Naval Dockyard / Royal Naval Dockyard / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,088