03 november 2022

Carnival Cruise Line ontvangt Carnival Celebration

Rederij Carnival Cruise Line nam in Turku de Carnival Celebration in ontvangst. Het nieuwste Excel-klasse schip van de vloot en zus van Mardi Gras werd tijdens een ondertekeningsceremonie bij de Meyer Weft aldaar, overgedragen de rederij.

“We hebben zoveel redenen om te vieren nu Carnival Celebration als 24e schip in onze vloot is toegetreden. Nu zullen meer gasten kunnen ervaren wat onze innovatieve Excel-klasse voor cruises heeft gebracht”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Ze vertegenwoordigt het hoogtepunt van onze 50e verjaardag, terwijl ze ook een licht werpt op onze mooie toekomst met zoveel meer opwinding in de toekomst!”

 

Het tweede schip in de baanbrekende Excel-klasse van Carnival, Carnival Celebration, is adembenemend vanaf de eerste stap aan boord, van het drie dekken hoge atrium tot de tientallen eet- en drankconcepten verspreid over zes themazones – waaronder de Miami-geïnspireerde 820 Biscayne en een eerbetoon aan alles wat reist in The Gateway – plus de bekroonde BOLT-achtbaan.

“Ons team van scheepsbouwers levert vandaag een toevoeging van wereldklasse aan de Carnival-vloot. Ze is een van de technologisch meest geavanceerde en milieuvriendelijke schepen”, zegt Tim Meyer, CEO van Meyer Turku. “Ik ben erg trots op de resultaten van deze geweldige samenwerking.”

Doop

Carnival Celebration komt op 20 november 2022 aan in haar thuishaven Port Miami na een 14-daagse transatlantische cruise vanuit Southampton, Engeland. Die avond zal er een naamgevingsceremonie worden gehouden die een eerbetoon is aan het verleden van carnaval en, belangrijker nog, een vooruitblik op de toekomst ervan.

Carnival Celebration biedt plaats aan meer dan 5.200 gasten, waardoor de totale capaciteit van Carnival wordt uitgebreid en een spectaculaire nieuwe optie wordt toegevoegd voor gasten die vanuit Miami cruisen, aangezien het schip het hele jaar door Oost- en West-Caribische routes maakt. De cruises van een week zullen bestemmingen aandoen zoals San Juan, Puerto Rico, Cozumel, Mexico en Grand Turk.

De Carnival Celebration, die debuteert vanuit de opnieuw ontworpen Terminal F in PortMiami, zal zich bij zuster Mardi Gras voegen als het tweede Carnival-schip in de vloot met als brandstof vloeibaar aardgas (LNG).

 

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 5 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Nassau / Half Moon Cay / Jacksonville
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 338

Cruise met Carnival Firenze vanuit Los Angeles (Long Beach) – 7 nachten


Schip: Carnival Firenze
Route: Los Angeles (Long Beach) / Puerto Vallarta / Mazatlan / Cabo San Lucas / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 718

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 457

Cruise met Carnival Paradise vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Carnival Paradise
Route: Tampa / Mahogany Bay / Cozumel / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 342

Cruise met Carnival Jubilee vanuit Galveston – 7 nachten


Schip: Carnival Jubilee
Route: Galveston / Mahogany Bay / Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 872

Cruise met Carnival Mardi Gras vanuit Port Canaveral – 7 nachten


Schip: Carnival Mardi Gras
Route: Port Canaveral / Nassau / Amber Cove / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 901