10 september 2022

Carnival Luminosa officieel onderdeel van vloot Carnival Cruise Line

Het cruiseschip Carnival Luminosa, dat overkomt van zustermaatschappij Costa Cruises, is donderdag officieel toegetreden tot de vloot van Carnival Cruise Line. Het nieuwste ‘Fun Ship’ zal op 6 november 2022 haar debuut maken vanuit Brisbane, Australië.

In Palermo heeft Costa-kapitein Nicolantonio Palombella het schip overhandigd aan Carnival-kapitein Adriano Binacchi, in aanwezigheid van leidinggevenden van beide rederijen. Merkambassadeur van Carnival John Heald legde dit bijzondere moment vast in een video.

“Carnival Luminosa is een mooie uitbreiding van onze Fun Ship-familie met haar unieke routes en specialiteiten aan boord”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Door het beste van onze vloot en onze geweldige bemanning te combineren met enkele van Luminosa’s eigen leuke voorzieningen, zal dit schip zeker binnen de kortste keren als thuis voelen voor onze gasten.”

De Carnival Luminosa arriveert in slechts twee maanden in Australië en vaart van 6 november 2022 tot 13 april 2023 een verscheidenheid aan routes vanuit Brisbane met veel bestemmingen die door Carnival voor de eerste keer worden aangedaan.

Carnival Luminosa is een zusterschip van de vier andere schepen van de Spirit-klasse en biedt plaats aan maximaal 2.826 gasten en 1.050 Carnival-bemanningsleden. Carnival Luminosa wordt de thuisbasis van veel van de activiteiten en faciliteiten van andere Carnival-schepen evenals enkele nieuwe ruimtes.

Tot het aanbod aan boord van Carnival Luminosa behoort onder meer Playlist Productions, The Punchliner Comedy Club, Limelight Lounge, Piano Bar 88, Alchemy Bar, RedFrog Rum Bar, Fahrenheit 555 Steakhouse, Chef’s Table, Bonsai Sushi Express, Seaday Brunch, Serenity Adult-Only Retreat en Cloud 9 Spa.

 

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral (Orlando) – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral (Orlando) / Dominicaanse Republiek / Grand Turk / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 364

Cruise met Carnival Breeze vanuit Galveston – 4 nachten


Schip: Carnival Breeze
Route: Galveston / Cozumel / Galveston
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 427

Cruise met Carnival Sunshine vanuit Charleston – 4 nachten


Schip: Carnival Sunshine
Route: Charleston / Prinses Cays / Charleston
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 350

Cruise met Carnival Valor vanuit New Orleans – 4 nachten


Schip: Carnival Valor
Route: New Orleans / Cozumel / New Orleans
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 329