22 februari 2020

Costa Smeralda zaterdag gedoopt door actrice Penelope Cruz

Zaterdag is in het Italiaanse Savona het nieuwe cruiseschip van Costa Cruises, Costa Smeralda, officieel gedoopt door actrice Penelope Cruz. In het Colosseo, het 3 verdiepingen hoge theater in het midden van het LNG-schip, knipte Cruz een lint door waardoor volgens traditie een fles champagne tegen de boeg kapot werd geslagen. Ze werd daarbij vergezeld door de kapitein van de Costa Smeralda Paolo Benini.

Een andere hoofdrolspeler tijdens de festiviteiten was de Italiaanse chef-kok Bruno Barbieri die voor de gelegenheid een speciale gala-cocktail presenteerde die hij ook zelf had bedacht. Andere hoogtepunten tijdens het evenement waren de acrobatische show ‘Dream’ geproduceerd door Viktor Klee met 9 spectaculaire acrobaten en het afscheidsvuurwerk dat vanaf een schip voor het Fortezza del Priamar werd afgeschoten.

‘Het is een genoegen om de Costa Smeralda officieel te verwelkomen in onze vloot. Dit schip is de perfecte combinatie van Italiaanse uitmuntendheid, het belangrijkste erfgoed van het merk Costa, en duurzame innovatie, voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Als marktleider in Europa streven we ernaar als eerste milieu-innovatie te introduceren en voorop te lopen in duurzaam cruisen voor de cruise-industrie. We waren het eerste bedrijf dat in LNG investeerde en we werken momenteel aan de ontwikkeling van andere duurzame technologieën zoals batterijopslag, brandstofcellen en vloeibaar gas uit hernieuwbare energiebronnen’, aldus Michael Thamm, Group CEO van Costa Group.

Costa Smeralda maakte op 21 december 2019 haar debuut. Ze vaart wekelijkse cruises in de westelijke Middellandse Zee waarbij het de volgende bestemmingen aandoet: Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Civitavecchia (Rome) en La Spezia. Deze zomer zal het nieuwe vlaggenschip ook Cagliari aandoen, terwijl in de winter 2021/22 een tussenstop in Palermo is gepland.

Meer weten over de Costa Smeralda? Lees ook:

  • Huttenoverzicht Costa Smeralda: Fris en retro Italiaans
  • Fotoreportage: Binnenkijken op de Costa Smeralda
  • Wat maakt de Costa Smeralda zo duurzaam?

7 nachten met de Costa Smeralda


8-daagse droomcruise vanuit Savona
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Smeralda
Vertrekpoort: Savona
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1192.00
Korting: 12 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,049

7 nachten met de Costa Smeralda


8-daagse cruise met de Costa Smeralda vanuit Civitavecchia (Rome)
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Smeralda
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 1,049

29 nachten met de Costa Smeralda


Cruise met Costa Cruises naar het verrassende Savona
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Smeralda
Vertrekpoort: Savona
Reisduur: 29 nachten
vanaf:

€ 1,319