12 juli 2023

Crystal Serenity voltooit met succes zeetesten

Crystal Serenity heeft met succes haar zeetesten voltooid, in voorbereiding op haar inaugurele cruise vanuit Marseille op 31 juli. Het is het eerste schip dat opnieuw wordt gelanceerd na de aankoop van Crystal Cruises door A&K Travel Group vorig jaar.

Het schip bevindt zich momenteel in de laatste fase van een opknapbeurt op de scheepswerf van Fincantieri in Triëst. Tijdens de proefvaart was er een contingent aan officieren, technici en ingenieurs aan boord die de navigatie, technische en mechanische systemen van het schip grondig hebben getest. Allen kwamen door de inspectie. Ook de brandwerende panelen, waar momenteel veel om te doen is in de cruise-industrie, werken goed en zijn correct gecertificeerd.

“Het voltooien van de proefvaarten is een van de laatste mijlpalen voordat we officieel weer in dienst kunnen”, zegt Senior Vice President Marine Operations Roberto Fazi. “We zijn trots op het hele team dat ons geholpen heeft om deze dag te bereiken, zowel aan boord als aan wal. We willen ook onze geweldige partners bij Fincantieri bedanken die de klok rond hebben gewerkt om dit prachtige schip op tijd af te leveren en klaar is om gasten te verwelkomen in slechts een paar weken.”

Wanneer passagiers voor het eerst aan boord gaan, zullen ze vernieuwde en grotere suites aantreffen, opgefriste speciale eetgelegenheden en ultramoderne wellness aan boord, waaronder de volledig gerenoveerde en omgedoopte Aur?ra Spa. Daarnaast is er een nieuwe pickleballbaan en nieuw entertainment. Wat volgens de rederij niet is veranderd, is de uitzonderlijke service en een van de beste personeel-gastratio’s in de sector.

Na de cruise op 31 juli vanuit Marseille zal Crystal Serenity de rest van de zomer doorbrengen in het Middellandse Zeegebied voordat ze in september terugkeert naar Noord-Amerika voor Canadese en Caribische afvaarten voor de rest van 2023. Het schip zal ook gastheer zijn voor de 2024 World Cruise.