03 mei 2023

Cunard viert het uitdokken van Queen Anne in Italië

De Britse cruisemaatschappij Cunard vierde woensdag een gedenkwaardige bouwmijlpaal met het uitdokken van de Queen Anne op Fincantieri’s Marghera-scheepswerf in Venetië. Het 249e schip dat onder de vlag van Cunard gaat varen kwam officieel voor de eerste keer in aanraking met water. Dat was precies 365 dagen voordat ze op 3 mei 2024 zal vertrekken voor haar eerste reis naar Lissabon. Het uitdokken werd volgens traditie gemarkeerd door een speciale ceremonie waarbij een ‘madrina’ het schip voor geluk zegende. Daarna werd het droogdok langzaam gevuld met water.

Sture Myrmell, president van Carnival UK, zei: “We zijn verheugd om deze belangrijke mijlpaal in de bouw van Queen Anne te vieren. Deze ceremonie markeert de overgang van het schip van haar bouwdok naar waar het echt thuishoort – in het water. Vandaag is een belangrijk moment voor Queen Anne, omdat we de toewijding erkennen van de meesterscheepsbouwers bij Fincantieri om een ??schip te bouwen dat onze positie als wereldberoemd luxemerk versterkt.”

 

 

Met het uitdokken is de de eerste uitgebreide bouwfase voor Queen Anne (113.000 brutoton) voltooid. Alle aandacht gaat nu uit naar de bouw van het interieur van het schip, dat plek biedt aan 3.000 passagiers. Het vierde schip in de vloot van Cunard, na Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth, zal de kenmerkende luxe Cunard stijl en voorzieningen herbergen zowel qua culinair aanbod, entertainment als accommodaties. De 14 dekken zullen ook de grootste samengestelde kunstcollectie op zee huisvesten. Queen Anne komt in mei 2024 in de vaart. Het zal dan voor het eerst sinds 1999 zijn dat Cunard vier schepen tegelijk in dienst heeft.

 

Cruise met Queen Victoria vanuit Triest – 7 nachten


Schip: Queen Victoria
Route: Triest / Zadar / Split / Valletta / Sorrento / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,640

Cruise met Queen Anne vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: Queen Anne
Route: Civitavecchia / Livorno / Lissabon / Southampton
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,010

Cruise met Queen Mary 2 vanuit New York – 7 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: New York / Rockland / Halifax / Sept Iles / Saguenay / Quebec
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,390