02 februari 2022

‘Disney Wish wordt zaterdag uitgedokt, eind maart Eemstocht’

De bouw van het nieuwste cruiseschip van Disney Cruise Line, Disney Wish is in een vergevorderd stadium. De eerstvolgende mijlpaal in de constructie van het toekomstige vijfde schip in de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij is het uitdokken uit een van de overdekte bouwhallen van Meyer Werft in Papenburg. De Duitse scheepsbouwer heeft vanwege de coronapandemie geen concrete datum gecommuniceerd, maar de huidige verwachting is dat dit aanstaande zaterdag zal plaatsvinden. De weersomstandigheden kunnen hier nog invloed op hebben.

De Eemstocht van de Disney Wish lijkt ook al gepland te staan. Het Nedersaksische Staatsbureau voor Waterbeheer, Kustbescherming en Natuurbehoud heeft namelijk aangekondigd dat de Eemskering bij Gandersum op 28 maart 2022 wordt gesloten. Reden hiervoor is de passage van een cruiseschip.

De Disney Wish komt begin juni 2022 in de vaart. Het gaat cruises van drie en vier nachten maken vanuit Port Canaveral, Florida naar Nassau, de Bahama’s en Disney’s privé-eiland Castaway Cay.

De Wish is het eerste LNG-schip van Disney Cruise Line. Ze krijgt de komende jaren nog 2 zusterschepen in de nieuwe Triton-klasse. Deze worden volgens planning in 2024 en 2025 opgeleverd door Meyer Werft.