07 november 2019

Hybride cruiseschip MS Roald Amundsen gedoopt in Antarctica

Hurtigruten’s hybride aangedreven cruiseschip MS Roald Amundsen heeft donderdag geschiedenis geschreven als het eerste schip ooit dat is gedoopt in Antarctica. De feestelijke ceremonie vond plaats tijdens haar maiden voyage met aan boord bemanning en gasten uit meer dan 20 landen. De doop vond ’s ochtends plaats in de spectaculaire omgeving van Chiriguano Bay, Brabant Island in Antarctica.

Doopmoeder en poolpionier Karin Strand verving de traditionele fles champagne door een brok ijs en liet een daarmee een ritueel herleven dat is uitgevonden door poolheld Roald Amundsen zelf. Ze gebruikte daarbij dezelfde woorden als Amundsen tijdens de doop van het poolschip Maud in 1917. ‘Het is niet mijn bedoeling om de glorieuze druif te onteren, maar nu al zal je de smaak van je echte omgeving krijgen. Je bent voor het ijs gebouwd, in het ijs zal je ook het grootste deel van je leven blijven en in het ijs zal je je taken volbrengen’.

De gasten van het MS Roald Amundsen volgden de naamceremonie vanaf opblaasbare ontdekkingsboten. Ze werden vergezeld door gasten en bemanning aan boord van Hurtigruten’s MS Midnatsol dat momenteel op expeditiecruise is in Antartica.

Roald Amundsen zit boordevol innoverende groene technologie en gebruikt grote batterijpakketten ter ondersteuning van haar emissiearme motoren, waardoor de CO2-uitstoot met meer dan 20% wordt verminderd in vergelijking met andere cruiseschepen van dezelfde grootte.

Na het inaugurele Antartica-seizoen zal het MS Roald Amundsen de zomer van 2020 doorbrengen in Alaska. Een tweede hybride expeditieschip op batterijen – MS Fridtjof Nansen – zal volgend jaar toetreden tot de groeiende vloot van Hurtigruten. Het schip is momenteel in aanbouw op de scheepswerf van Kleven in Noorwegen en zal naar verwachting ruim voor haar debuut in april 2020 worden opgeleverd.

 

18 nachten met de Costa Fascinosa


19-daagse cruise vanaf Santos
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Fascinosa
Vertrekpoort: Barcelona
Reisduur: 18 nachten
Normale prijs vanaf: 1284.00
Korting: 23 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 989

7 nachten met de Norwegian Bliss


Cruise naar Los Angeles via Puerto Vallarta
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Bliss
Vertrekpoort: Los Angeles
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1598.00
Korting: 50 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 799

10 nachten met de AIDAprima


11-daagse cruise vanaf Abu Dhabi
Rederij: Aida Cruises

 

Meer info

Schip: AIDAprima
Vertrekpoort: Dubai
Reisduur: 10 nachten
Normale prijs vanaf: 1104.00
Korting: 5 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,049