27 maart 2023

Kiellegging Silver Ray bij Meyer Werft in Papenburg

Silversea Cruises en Meyer Werft vierden op 23 maart de kiellegging van de Silver Ray. Deze kiellegging van het nieuwe Silversea schip markeert het begin van de montage van het schip.

Het tweede schip in de nieuwe Nova-klasse van Silversea komt in de zomer van 2024 in de vaart. Daarbij is de Silver Ray het tweede LNG schip van de rederij. Samen met de eerste, de Silver Nova, zijn het de meest duurzame schepen in de vloot. De beide Silversea schepen kunnen 728 passagiers meenemen.

Barbara Muckermann, president en CEO van Silversea, en Jan Meyer, algemeen directeur van Meyer, waren onder de aanwezigen. Zij plaatseten een herdenkingsmunt, met het silhouet van Silver Ray, onder een voorgemonteerde module als symbool van geluk. Het blok staal had een gewicht van 230 ton en een lengte van ongeveer 47 meter bij 8 meter. De aanwezigen hieven vervolgens het glas om de belangrijke mijlpaal te vieren.

Muckermann:“Er wordt geanticipeerd op de introductie van onze baanbrekende Nova-klasse schepen, met Silver Nova die deze zomer aan de vloot zal worden toegevoegd. Behalve dat het twee van de meest duurzame ultra-luxe cruiseschepen zijn die ooit zijn gelanceerd, zullen de Nova-klasse schepen voor het eerst in de geschiedenis van onze rederij een asymmetrisch ontwerp en een horizontale lay-out introduceren, evenals geheel nieuwe openbare ruimtes.”

 

“De Nova-klasse zal nieuwe maatstaven zetten op weg naar cruisen met nul procent uitstoot. We zijn daarom verheugd om vandaag een nieuwe symbolische stap te zetten in de bouw van Silver Ray met de kiellegging. Ik ben er zeker van dat het ultra-luxe schip in staat zal zijn om aan de hoge eisen van haar gasten te voldoen en zal hen inspireren met haar innovatieve design”, aldus Jan Meyer, directeur van de Meyer Werft.

Cruise ook in luxe bij:

 

Cruise met MSC Opera vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: MSC Opera
Route: Athene (Piraeus) / Katakolon / Corfu / Cephalonia / Bari / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,763

Cruise met MSC Musica vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Genua / Cannes / Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,013

Cruise met MSC Fantasia vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Civitavecchia / Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 923

Cruise met MSC World Europa vanuit Messina – 7 nachten


Schip: MSC World Europa
Route: Messina / Valletta / Barcelona / Marseille / Genua / Napels / Messina
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,723

Cruise met Norwegian Breakaway vanuit New York – 5 nachten


Schip: Norwegian Breakaway
Route: New York / Royal Naval Dockyard / Royal Naval Dockyard / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,088