24 april 2023

MSC Euribia voltooit succesvolle proefvaart

Het tweede door vloeibaar aardgas (LNG) aangedreven schip van MSC Cruises, de MSC Euribia, heeft tijdens een vierdaagse proefvaart in de Atlantische Oceaan met succes haar systeemtesten voltooid. Op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint Nazaire zal de komende periode de laatste hand worden gelegd aan het interieur van het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises voordat het op 31 mei officieel wordt afgeleverd aan de cruisemaatschappij.

De MSC Euribia wordt het 22e schip van MSC Cruises dat zich bij de vloot voegt en maximaal 6.327 passagiers kan vervoeren. Het schip zal op 8 juni officieel gedoopt worden in Kopenhagen (Denemarken). Daarna zal het voor het eerst in Noord-Europa varen vanuit haar thuishaven in Kiel (Duitsland).

MSC Euribia zal beschikken over innovatieve en geavanceerde maritieme technologie, evenals LNG-brandstof – een van ‘s werelds schoonste scheepsbrandstoffen die op grote schaal beschikbaar zijn – om haar ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ze krijgt ook een nieuw silhouet met een exclusief, op maat gemaakt boegschildering dat de inzet van MSC Cruises weerspiegelt om het mariene milieu te beschermen en te behouden.

Kunstwerk op de romp

MSC Euribia wordt opgefleurd met een bijzonder rompkunstwerk dat recent is voltooid. Het is ontworpen door de Duitse grafische kunstenaar Alex Flämig na een internationale wedstrijd. Het kunstwerk heeft tot doel de discussie te stimuleren over het belang van de bescherming van het delicate en complexe ecosysteem van de oceanen.

Alex Flämig, de bedenker van het rompontwerp, zegt: “Het is een ongelooflijk trots moment om mijn ontwerp eindelijk tot leven te zien komen op de romp van de MSC Euribia, en nog meer om mijn kunstwerk binnenkort de oceanen van de wereld te laten bevaren. Ik hoop dat het niet alleen kan dienen als bewijs van de inzet van MSC Cruises om het belangrijke mariene ecosysteem te beschermen, maar ook als inspiratie voor degenen die werken aan het vinden van innovatieve oplossingen om de toekomst van de oceaan veilig te stellen.”

MSC Euribia is vernoemd naar de oude godin Eurybia, die de wind, het weer en de sterrenbeelden gebruikte om de zeeën te beheersen. Het moet de visie van het schip illustreren om geavanceerde duurzame oplossingen in te zetten. Ontworpen met een op de oceaan geïnspireerd kleurenpalet, is het visuele meesterwerk van Flämig getiteld “#SavetheSea” een weergave van de voortdurende toewijding van MSC Cruises aan de zee en het streven om tegen 2050 netto nulemissie te bereiken.

De milieubewuste MSC Euribia

LNG is een van ‘s werelds schoonste scheepsbrandstoffen die op grote schaal beschikbaar is en zal een sleutelrol spelen in de overgang naar het koolstofvrij maken van de internationale scheepvaart. Het vermindert de uitstoot van lokale luchtverontreinigende stoffen, zoals zwaveloxiden, aanzienlijk met maximaal 99 procent en stikstofoxiden met maximaal 85 procent. LNG speelt ook een sleutelrol bij het tegengaan van de klimaatverandering, aangezien het tot 20 procent minder uitstoot van broeikasgassen oplevert en de weg vrijmaakt voor het gebruik van duurzame niet-fossiele brandstoffen zoals bio- en synthetisch LNG.

Naarmate bio- en synthetische brandstoffen beschikbaar komen, zullen de emissies van de MSC Euribia verder worden verminderd. LNG is de sleutel tot de ontwikkeling van koolstofarme oplossingen voor de scheepvaart.  Dit omdat opkomende technologieën zoals brandstofcellen met LNG kunnen worden gebruikt totdat bio-LNG of groene waterstof zonder uitstoot op grote schaal beschikbaar komt. MSC Cruises is actief betrokken bij verschillende projecten om deze technologieën te ontwikkelen en levensvatbaar te maken in samenwerking met regelgevers, de academische wereld, scheepswerven en de industrie.

Het schip zal ook zijn voorzien van walstroomaansluitingen om de koolstofemissies in de haven te verminderen, de meest geavanceerde afvalwaterzuiveringssystemen die zijn ontworpen in overeenstemming met de scheepvaartorganisatie van de Verenigde Naties, de Internationale Maritieme Organisatie, uitgebreide afvalrecycling, een beheersysteem voor onder water uitgestraald geluid om de verstoring van het leven in zee te beperken en een uitgebreide reeks energiezuinige apparatuur aan boord om het motorgebruik en de energiebehoefte te optimaliseren om de uitstoot verder te verminderen.

MSC Euribia zal in juni haar inaugurele seizoen in Noord-Europa starten, met afvaarten van 7 nachten vanuit Kiel en Kopenhagen naar de Noorse fjorden, waaronder Geiranger, Ålesund en Flåm.

 

 

Cruise met MSC Opera vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: MSC Opera
Route: Athene (Piraeus) / Katakolon / Corfu / Cephalonia / Bari / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,763

Cruise met MSC Musica vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Genua / Cannes / Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,013

Cruise met MSC Fantasia vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Civitavecchia / Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 923

Cruise met MSC World Europa vanuit Messina – 7 nachten


Schip: MSC World Europa
Route: Messina / Valletta / Barcelona / Marseille / Genua / Napels / Messina
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,723

Cruise met MSC Fantasia vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,073

Cruise met MSC Seaview vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Seaview
Route: Civitavecchia / Palma de Mallorca / Barcelona / Cannes / Genua / La Spezia / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,323

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733