09 november 2019

MSC Grandiosa in Hamburg gedoopt

Zaterdagavond is in Hamburg tijdens een feestelijke naamceremonie het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Grandiosa, succesvol gedoopt. Hoogtepunt van het evenement was het uitspreken van de traditionele doopwens door doopmoeder Sophia Loren, waarna een champagnefles tegen de boeg van de ‘Greatness At Sea’ kapot werd geslagen. Daarmee is het 17e en tevens grootste schip in de vloot van de Mediterraanse rederij officieel in de vaart gekomen.

Het moment suprême vond plaats op de 111-meter lange promenade ‘Galleria Grandiosa’ aan boord van de MSC Grandiosa onder het oog van tal van sterren, VIPs, belangrijke reispartners, internationale media, het topmanagement van MSC Cruises en haar moederbedrijf MSC Group. De MSC Grandiosa lag speciaal voor deze gelegenheid in het midden van de rivier de Elbe. Bij het passeren van de Elbphilharmonie concerthal werd het getrakteerd op een spectaculaire lichtshow.

De doopceremonie stond onder leiding van Michelle Hunziker, die juni 2018 al de MSC Seaview lanceerde. De Zwitserse actrice, TV-presentator, model en zangeres werd bijgestaan door televisiepersoonlijkheid en acteur Jochen Schropp, een van de populairste entertainers in Duitsland. Zij gaven o.a. het woord aan Pierfrancesco Vago, voorzitter van MSC Cruises, Dr. Torsten Sevecke, de staatssecretaris van ministerie van Economie van Hamburg en Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises.

Tijdens de ceremonie was er ook aandacht en cheques voor de goede doelen die MSC Cruises via haar MSC Foundation steunt waaronder het herstellen en voeden van het koraal rond Ocean Cay op de Bahamas, de bescherming van bedreigde plantensoorten met Elbe Habitat en een nieuw project met Unicef waarbij met plastic stenen, gemaakt van plastic afval, scholen gebouwd gaan worden als ontwikkelingshulp. Het entertainment werd o.a. verzorgd door Cirque du Soleil at Sea.

De feestelijkheden werden op de kade gadegeslagen door ongeveer 5.000 inwoners van Hamburg in de speciaal gebouwde MSC Village. Zij konden via een livestream op grote schermen de doop volgen. Daarnaast genoten ze van foodtrucs en livemuziek. De evenementen aan wal werden gepresenteerd door Annemarie & Wayne Carpendale, een bekende familie op de Duitse televisie.

Na de doop volgde er een spectaculair vuurwerk. De MSC Grandiosa passeerde ten slotte een bijzondere ‘blauwe’ toegangspoort als symbool van de toegang van het nieuwe schip tot de wereld, voordat het terugkeerde bij de Steinwerder cruiseterminal. Het was een mooie afsluiting van de festiviteiten waarbij 4 nachten lang de haven werd verlicht met lichtgevende blauwe lichten op 20 verschillende locaties gemaakt door de beroemde internationale lichtkunstenaar Michael Batz.

De genodigden aan boord genieten aansluitend nog van een glamoureus galadiner met een speciaal menu van de hand van de Duitse sterrenchef Harald Wohlfahrt. De avond wordt afgesloten op de Galleria Grandiosa waarbij gedanst kan worden op de muziek van de Duitse DJ Mousse T. en de Britse zangeres Emma Langford.

De MSC Grandiosa zal zondagavond vertrekken naar de Middellandse Zee waar ze vanaf 23 november begint met haar reguliere 7-nachten cruises in de Westelijke Middellandse Zee met zes inschepingshavens: Genua, Civitavecchia, Palermo, Valletta, Barcelona en Marseille.

7 nachten met de MSC Grandiosa


Cruise in 8 dagen naar Barcelona met MSC Cruises
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Barcelona
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 779

8 nachten met de MSC Grandiosa


Vaar langs het stralende Messina
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Genua
Reisduur: 8 nachten
vanaf:

€ 799

7 nachten met de MSC Grandiosa


Bezoek de parels van Genua
Rederij: MSC Cruises

 

Meer info

Schip: MSC Grandiosa
Vertrekpoort: Marseille
Reisduur: 7 nachten
vanaf:

€ 779