22 januari 2023

Nieuw cruiseschip Celebrity Cruises tewatergelaten

Het vierde cruiseschip van Celebrity Cruises in de Edge-klasse, Celebrity Ascent, is zaterdag op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire voor de eerste keer in aanraking gekomen met water. De tewaterlating betekent dat de buitenromp van het schip is voltooid en het begin van de volgende bouwfase. De komende periode zullen de werkzaamheden aan het interieur worden geïntensiveerd.

Celebrity Ascent maakt naar verwachting in december 2023 haar debuut in de Caribbean. De eerste officiële cruise staat gepland op 3 december vanuit Fort Lauderdale richting et Oost-Caribische gebied naar St. Maarten, St. Thomas en de Dominicaanse Republiek. Daarna maakt ze elke zondag een 8-daagse cruise vanuit Port Everglades naar afwisselend het Oost- of West Caribisch gebied. Denk aan Puerto Rico, Britse Maagdeneilanden en St. Kitts op de oostelijke route en de Bahama’s, Mexico en de Kaaiman Eilanden op de westelijke route.

Zusterschepen van Celebrity Ascent zijn de Celebrity Edge, Celebrity Apex en Celebrity Beyond. De Ascent is 17 dekken hoog en 20 meter langer dan de originele Celebrity Edge en biedt net als de Celebrity Beyond dan ook meer ruimte aan boord.

 

 

Cruise met Celebrity Infinity vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Celebrity Infinity
Route: Athene (Piraeus) / Mykonos / Ephesus / Rhodos / Santorini / Hydra / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 741