08 maart 2023

Royal Caribbean opent in 2025 strandclub op de Bahama’s

Royal Caribbean International gaat door met de ontwikkeling van de eerste ‘The Royal Beach Club’ na goedkeuring van de regering van de Bahama’s. De nieuwe locatie van 170.000 m2 aan het westelijke uiteinde van Paradise Island in Nassau gaat de stranden van het eiland combineren met de kenmerkende voorzieningen van de cruisemaatschappij om de ultieme stranddag te creëren.

Het nieuwe project, dat in nauwe samenwerking met de Bahamaanse autoriteiten tot stand is gekomen, zal een publiek-private samenwerking omvatten waarin Bahamanen tot 49% van de aandelen in de strandclub kunnen bezitten. Lokale bedrijven en ondernemers krijgen ook de kans om het overgrote deel van de locatie te beheren. Het is de verwachting dat de nieuwe onderneming honderden banen gaat genereren tijdens de bouw en de exploitatie op lange termijn.

 

“De Bahama’s zijn vanaf het allereerste begin een fenomenale partner geweest, toen ze meer dan 50 jaar geleden onze eerste aanloophaven werden”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Terwijl we elk jaar miljoenen bezoekers naar attracties in heel Nassau trekken, is The Royal Beach Club op Paradise Island het volgende gedurfde avontuur in de toewijding van Royal Caribbean om zowel het toerisme op de Bahama’s te vergroten als onze gasten onvergetelijke vakanties te bezorgen.”

Naast privécabana’s, zwembaden en meer, moet de levendige Bahamaanse geest en cultuur tot leven komen bij The Royal Beach Club.  Vakantiegangers worden verwelkomd door lokale architectuur, turkooisblauwe wateren, witte zandstranden, Bahamaanse gerechten, barbecues in eilandstijl, livemuziek en lokale ambachtslieden.

 

De strandclub zal bestaan uit 170.000 m2 grond dat eigendom is van de cruisemaatschappij en 40.000 m2 Crown Land. Het Crown Land zal worden ingebracht als eigen vermogen in de nieuwe onderneming om ervoor te zorgen dat een deel van de winst terugkeert naar de regering en de mensen in een overeenkomst met de Bahama’s. Dit zal, naast een nieuwe toeristenheffing, worden gebruikt om te herinvesteren in de lokale gemeenschap. De samenwerking tussen de overheid, de gemeenschap en Royal Caribbean zal worden voortgezet terwijl de ontwikkeling door de stadia van planning en voltooiing gaat.

Meer details over The Royal Beach Club op Paradise Island, die in 2025 opengaat, zullen in de komende maanden worden onthuld door de rederij.

Royal Caribbean heeft momenteel al andere locaties voor een privé eiland beleving: Coco Cay op de Bahama’s en een privéstrand Labadee in Haïti.

 

Cruise met Ovation of the Seas vanuit Seattle – 7 nachten


Schip: Ovation of the Seas
Route: Seattle / Sitka / Skagway / Endicott Arm / Juneau / Victoria / Seattle
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 3,022

Cruise met Independence of the Seas vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Independence of the Seas
Route: Miami / CocoCay / Cozumel / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,020

Cruise met Mariner of the Seas vanuit Galveston – 5 nachten


Schip: Mariner of the Seas
Route: Galveston / Puerto Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 527

Cruise met Adventure of the Seas vanuit Port Canaveral – 6 nachten


Schip: Adventure of the Seas
Route: Port Canaveral / Grand Turk / Puerto Plata / CocoCay / Port Canaveral
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 805

Cruise met Spectrum of the Seas vanuit Baoshan (Shanghai) – 5 nachten


Schip: Spectrum of the Seas
Route: Baoshan (Shanghai) / Okinawa / Ishigaki / Baoshan (Shanghai)
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 853

Cruise met Explorer of the Seas vanuit Ravenna – 7 nachten


Schip: Explorer of the Seas
Route: Ravenna / Split / Mykonos / Athene (Piraeus) / Katakolon / Ravenna
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,611