02 mei 2023

Silver Nova uitgedokt bij Meyer Werft in Papenburg

Silversea Cruises en de Meyer Werft-scheepswerf vierden eind vorige week het uitdokken van het nieuwe schip Silver Nova in Papenburg. Nadat het droogdok met water was gevuld, manoeuvreerden sleepboten het schip uit de overdekte bouwhal naar de aangrenzende haven waar de afbouwfase verder gaat. Silver Nova wordt volgens de rederij het meest milieubewuste ultraluxe cruiseschip ooit gebouwd. Het 12e schip in de vloot van Silversea Cruises en de eerste van twee Nova-klasse schepen maakt deze zomer haar debuut.

Ter herdenking van deze belangrijke mijlpaal en conform scheepsbouwtradities laste kapitein Cosimo Pontillo een speciale munt op een muur op het zwembaddek, die zichtbaar zal blijven voor de toekomstige passagiers van het schip als een symbool van geluk. Na het uitdokken werd de scheepsromp schoongemaakt, haar schoorsteen bevestigd en werden haar LNG- en radarmasten geïnstalleerd. Volgens planning zal eind mei de Eemstocht plaatsvinden van het schip.

“Silver Nova is anders dan alles wat we tot nu toe in de luxe cruise-industrie hebben gezien”, zegt Roberto Bruzzone, SVP Marine Operations, Silversea Cruises. “Het uitdokken markeert de voltooiing van de eerste bouwfase en we zullen ons nu concentreren op het installeren van de prachtige interieurs van het schip. Silver Nova is niet alleen het meest duurzame ultra-luxe schip op zee, maar zal onze gasten ook kennis laten maken met een nieuw niveau van comfort , met een aantal van de ruimste accommodaties in de branche; het grootste aanbod aan bars, lounges en restaurants van elk ultra-luxe schip; en een groot aantal ongekende innovaties voor onze cruisemaatschappij.”

In deze film zie je het uitdokken van de Silver Nova: