08 maart 2023

Silversea huurt eiland en werkt samen met meer dan 500 lokale bewoners

Silversea Cruises huurde op 10 februari een heel eiland in de Filippijnen om een op maat gemaakt evenement te organiseren voor ongeveer 300 gasten van de Silver Shadow. Cruisereiziger die op Silversea’s South Side Story World Cruise 2023 meevoeren, genoten van een culturele vertoning op Kalanggaman Island – een idyllisch eiland van ongerepte natuurlijke schoonheid, gelegen tussen Cebu en Leyte in de Visayanzee. Het evenement, dat twee jaar in de maak was, toonde de talenten van meer dan 500 inwoners van de regio Eastern Visayas, van artiesten, horecaprofessionals en evenementenplanners tot massagetherapeuten, mixologen en chef-koks.

In contact met de lokale cultuur werden de gasten van Silversea hartelijk verwelkomd door traditionele muziek en dans, verfrissende cocktails en een marienda (middagthee) met Filippijnse lekkernijen, toen ze van boord gingen van de Silver Shadow voor de dag vol festiviteiten.

 

Gehuld in de tropische schoonheid van het eiland, wandelden gasten over de zandstranden van Kalanggaman, zwommen in het heldere water, ontspanden in hangmatten en ligbedden en genoten van gratis massages op het strand. ‘s Avonds genoten reizigers van een meergangendiner met lokale specialiteiten onder de sterrenhemel en een baldakijn van wuivende palmen. Het evenement werd afgesloten met een kleurrijke en levendige dansvoorstelling.

“Deze once-in-a-lifetime ervaring vergde twee jaar planning en voorbereiding, en we zijn de lokale gemeenschap dankbaar voor hun onschatbare steun”, zegt Conrad Combrink, Silversea’s Senior Vice President of Expeditions, Destination and Itinerary Management. “Gebruikmakend van onze expertise op het gebied van bestemmingen, investeert Silversea in op maat gemaakte evenementen voor het plezier van onze gasten, waarbij reizigers worden verbonden met de meest boeiende culturen, gemeenschappen en landschappen van onze planeet. Dit geldt in het bijzonder voor ons aanbod van Wereldcruises. Deze uitgebreide reizen bieden gasten enkele van de meest verrijkende ervaringen ter wereld en bevatten ervaringen die de meest authentieke aspecten van elke bestemming het beste laten zien. Onze gasten hebben niet alleen een diep inzicht gekregen in de lokale cultuur hier op het eiland Kalanggaman, maar we hebben ook kunnen profiteren van de lokale economie door te helpen bij de wederopbouw van de pontonsteiger van het eiland en andere structurele renovaties uit te voeren die de toeristische infrastructuur van de bestemming zullen verbeteren.”

 

Meer wereldcruise extra’s

“De toegevoegde waarde van speciale World Cruise-evenementen zoals deze is echt wat Silversea onderscheidt”, aldus Barbara Muckermann, President en CEO van Silversea. “En we hebben meer in petto voor onze gasten op deze geweldige 139-daagse reis, van een op maat gemaakte Freddie Mercury tribute-show in een historisch paleis in Zanzibar tot een exclusieve avondvoorstelling in het Manaus Opera House in de Amazone, compleet met champagne en canapés, onder andere ervaringen. Er is gewoon geen betere manier om de wereld te verkennen.”

Andere evenementen op Silversea’s South Side Story World Cruise 2023 waren onder meer een op maat gemaakt wijnproeverij-evenement in de Black Cottage Winery in Picton, Nieuw-Zeeland; een authentieke dansvoorstelling op Champagne Beach, Vanuatu; vuurdansvertoning in Rabaul, Papoea-Nieuw-Guinea; en fijne gastronomie en folklore in de Cave of Descending Dragons, Ha Long Bay, Vietnam.

Wereldcruises 2024 en 2025

Silversea’s 132-daagse ‘Far East-West’ World Cruise 2024 zal gasten door de Stille Oceaan laten reizen, waarbij ze enkele van de meest extreme bestemmingen van de planeet zullen aandoen. Gasten vertrekken op 15 januari 2024 vanuit San Francisco aan boord van Silver Shadow, voordat ze 65 bestemmingen in 14 landen aandoen.

Silver Dawn‘s 136-daagse ‘Controtempo’ Wereldcruise 2025 vertrekt op 13 januari 2025 vanuit Tokio naar New York. Gasten reizen naar 59 bestemmingen in 30 landen, verspreid over vier continenten.