05 juni 2023

Succesvolle Eemstocht voor luxueuze Silver Nova

Het nieuwe luxe cruiseschip van Silversea Cruises, Silver Nova, heeft maandag succesvol haar Eeemstocht afgelegd. 3 sleepboten trokken het schip achterstevoren over de Eems van de scheepswerf in Papenburg richting de Noordzee. Dat gebeurde probleemloos en sneller dan verwacht. Het schip zal eerst een korte proefvaart ondergaan voordat het in het Nederlandse Eemshaven arriveert.

De komende periode zullen de werkzaamheden aan boord aan het interieur onverminderd doorgaan en staan er meerdere testvaarten voor diverse technische en nautische testen gepland vanuit Noord-Nederland. Begin augustus zal de Silver Nova worden opgeleverd. De eerste reis van de Silver Nova begint op 14 augustus 2023 in Fusina nabij Venetie.

Bijzonder aan de Silver Nova is dat het beschikt over een nieuw milieuvriendelijk brandstof- en energiesysteem. Het wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Een brandstofcelsysteem en batterijen moeten de energiebehoefte aan boord dekken. Het streven is om dit concept door te voeren op meer schepen.

Zie onderstaande video’s voor beelden van de Eemstocht van de Silver Nova: