15 mei 2022

Viking neemt nieuwste oceaanschip, Viking Mars, in ontvangst

De Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri heeft het nieuwe cruiseschip Viking Mars opgeleverd aan haar opdrachtgever Viking. De overdracht gebeurde op de scheepswerf in Ancona. De Viking Mars heeft net als haar zusterschepen een brutotonnage van 47.800 en 465 hutten die plek bieden aan 930 passagiers.

De Viking Mars zette na de oplevering koers naar Valletta op Malta waar ze dinsdag 17 mei 2022 – de Noorse Dag van de Grondwet – officieel zal worden gedoopt door haar doopmoeder, Lady Fiona Carnarvon, de Gravin van Carnarvon. Het schip vaart vervolgens routes in de Middellandse Zee, Scandinavië en Noord-Europa. Aan het einde van het jaar gaat ze ‘Down Under’ voor reizen rond Australië en Nieuw-Zeeland.

“Terwijl we ons 25-jarig jubileum en een jaar van belangrijke mijlpalen voor Viking vieren, zijn we vandaag erg trots om het nieuwste oceaanschip te verwelkomen in onze bekroonde vloot”, aldus Torstein Hagen, voorzitter van Viking. “Lady Carnarvon heeft ons vereerd door als meter van de Viking Mars te dienen en we kijken ernaar uit om de komende weken gasten aan boord van dit prachtige nieuwe zusterschip te verwelkomen.”

Viking Mars, de achtste in zijn klasse, heeft een modern, Scandinavisch ontwerp. Naast de veranda-hutten heeft het schip ook ruime suites met weids uitzicht, twee zwembaden, waarvan één overloopzwembad aan de achtersteven, veel mogelijkheden om buiten te dineren en een spa ontworpen volgens de Scandinavische wellness-filosofie, met sauna en sneeuwgrot.

Alle Viking-schepen zijn gebouwd volgens de laatste navigatievoorschriften en uitgerust met de modernste veiligheidssystemen, waaronder de “safe return to port”. Ze beschikken ook over energiezuinige motoren, geoptimaliseerde hydrodynamica en romp waardoor het verbruik wordt verminderd, evenals systemen die de vervuiling door uitlaatgassen minimaliseren en voldoen aan de strengste milieuvoorschriften.