18 januari 2023

World Voyager bezoekt als één van de weinigen Cuba

Met expeditieschip World Voyager biedt de Duitse touroperator Nicko Cruises uit Stuttgart een bijzondere cruise aan met alle hoogtepunten van het populaire eiland Cuba. Dankzij het slow cruising-concept ervaren reizigers met lange tussenstops in de haven veel van het authentieke Cuba. De rederij biedt diverse excursies, waaronder oldtimertours en kooklessen.

Cuba is voor velen een droomreisbestemming. Doordrenkt van geschiedenis tussen nostalgie, maar ook met prachtige flora en fauna. Tijdens een cruise met World Voyager beleven gasten van Nicko Cruises Cuba intensief en van dichtbij. De route van het schip bevat lange stops en overnachtingen in de havens onder het motto van ‘langzaam’ cruisen.

“Aan boord van World Voyager genieten onze gasten van een cruise met een jachtgevoel, dankzij de kleine omvang van het schip en de uitstekende service aan boord.” zegt Guido Laukamp, ??Managing Director van nicko cruises. “De route is zo opgesteld dat je voldoende tijd hebt alle hoogtepunten die Cuba te bieden heeft, te ontdekken en natuurlijk de ontspanning tussendoor niet hoeft te missen”, vervolgt Laukamp.

Route

In Santiago de Cuba, bekend om zijn koloniale gebouwen, volgen gasten de sporen van de Cubaanse revolutie of bezoeken ze de indrukwekkende vestingwerken, die deel uitmaken van het UNESCO Werelderfgoed. Cienfuegos betovert met haar kleurrijke stadscentrum en is het startpunt voor een bezoek aan Trinidad, dat vaak de parel van Cuba wordt genoemd. Het kleine stadje inspireert met veel kleurrijke huizen, een mooi Plaza Mayor en veel charme. Vanuit Cienfuegos kun je ook een bezoek brengen aan de historische Varkensbaai en een tabaksfabriek waar sigaren nog traditioneel met de hand worden gerold – een must voor toeristen die Cuba bezoeken en een goede gelegenheid voor een bijzonder souvenir.

Reizigers ervaren de kleurrijke onderwaterwereld van Cuba met zijn kleurrijke vissen en koraalriffen tijdens een snorkeltrip naar Cayo Largo del Sur, dat ook bekend staat om zijn eindeloze zandstranden. Waar mogelijk brengt nicko cruises haar gasten bijzonder dicht bij de flora en fauna met de zodiacs. Tochten met de gemotoriseerde zodiac-boten zorgen voor onvergetelijke indrukken vanuit een bijzonder perspectief.

Op weg naar Havana stopt World Voyager in de haven van María la Gorda. Van daaruit begint de reis naar het schiereiland Guanahacabibes, dat herinnerd zal worden vanwege het karstlandschap en de originele mangrovebossen. Duikers, natuurliefhebbers en vogelliefhebbers zullen versteld staan.

Havana is de belichaming van de Cubaanse levenshouding, die reizigers er met al hun zintuigen ervaren. Klassiek en onvergetelijk, je leert de morbide charme van de Cubaanse hoofdstad kennen tijdens een klassieke autorit. Tijdens een danscursus verdiepen vakantiegangers zich in Cubaanse ritmes, dansbewegingen en het Cubaanse temperament.

 

Cuba in 2023 en 2024

Voor last-minute reizigers is er in februari 2023 een 15-daagse cruise van St. Martin naar Cozumel, met een focus op Cuba en een extra omweg naar de Dominicaanse Republiek met een schitterende afsluiting van de Maya-cultuur in Mexico. Ook nog in maart 2023 vaart de Voyager een 12-daagse reis. Degenen die de voorkeur geven aan plannen voor de langere termijn, kunnen in maart 2024 naar de twee populaire eilanden Cuba en Jamaica reizen tijdens de 12-daagse cruise van/naar Jamaica. Vanaf €3960.

Luxe zonder opsmuk

Aan boord van World Voyager reizen gasten ontspannen, en exclusief. Het kleine expeditieschip biedt een modern en informeel 5-sterrenniveau met alle voorzieningen en is een ontspannende oase van rust. De ruim 100 vriendelijke bemanningsleden zorgen ervoor dat het de maximaal 200 vakantiegangers aan boord aan niets ontbreekt. Gasten verblijven in hutten en suites van 17 tot 44 vierkante meter. Het zeezicht is gegarandeerd: want er zijn alleen buiten- en balkonhutten op het schip.