20 januari 2023

duurzaamheids campagne van MSC Cruises

MSC Cruises lanceert een nieuwe wereldwijde duurzaamheids merkcampagne met de titel “Ontdek de toekomst van cruisen”, die gasten laat zien hoe de rederij duurzaamheid invult op haar schepen. De campagne wordt uitgerold in meer dan 30 landen en zal te zien zijn op tv, gedrukte media, digitale en sociale media.

“Cruisen is nu al een van de beste vakantiemogelijkheden die de consument vandaag de dag te bieden heeft, maar veel van onze gasten realiseren zich niet dat het ook belangrijke duurzaamheidsaspecten heeft”, zegt Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de Cruise Division van MSC Group.

“We hebben al lang de focus op duurzame en milieuverantwoorde bedrijfsvoering en op het beschermen van gasten, werknemers en de gemeenschappen waarin we actief zijn. Tegenwoordig erkennen merken zoals MSC Cruises meer dan ooit het vitale belang van het milieu en een gezonde en levensvatbare planeet en daarom denken we dat het belangrijk voor ons is om een leidende rol op ons te nemen en onze duurzaamheidstoezeggingen tot een belangrijk onderdeel te maken van onze dialoog met consumenten en de samenleving als geheel. Duurzaamheid bij MSC Cruises staat centraal in het DNA van het merk en de manier waarop we als bedrijf opereren.”

Tv spot

De nieuwe campagne draait om de toekomst van cruisen en toont de milieuprestaties van de vloot. De tv-spot werd gefilmd aan boord van MSC Cruises’ eerste LNG-aangedreven en meest milieuvriendelijke schip tot nu toe, de MSC World Europa, en demonstreerde zowel de milieuoplossingen van het schip als de bredere inzet en de vooruitgang van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid en vooruitgang in de vloot van 21 schepen van het merk.

 

 

 

“We investeren al vele jaren zwaar in oplossingen en technologieën die onze ecologische voetafdruk voortdurend en geleidelijk verkleinen. Van 2017 tot 2023 hebben we meer dan acht miljard euro geïnvesteerd in een modernere en efficiëntere vloot met tien nieuwe schepen die stuk voor stuk milieuvriendelijker zijn geworden dan de vorige. De nieuwe merkcampagne voor MSC Cruises is een essentieel hulpmiddel om aan consumenten en andere belanghebbenden uit te leggen hoe onze inzet voor duurzaamheid wordt verwoord op onze schepen en in ons hele bedrijf, en laat zien hoe centraal dit staat in alles wat we doen,” voegt Vago toe.

Zero impact in 2050

De inspanningen van de Cruise Divisie tot nu toe hebben geleid tot een vermindering van de koolstofintensiteit met 35 procent sinds 2008, met goede kansen om de industriebrede IMO-doelstelling van een intensiteitsvermindering van 40 procent tegen 2030 te halen. De Cruise Divisie van MSC Group zet zich in om haar langetermijndoelstelling van zero-impact cruises tegen 2050.

“We hebben emissies zoals SOx en NOx al vrijwel geëlimineerd uit onze activiteiten en nu richten we ons op het verminderen van de koolstofemissies met LNG. Het is de brandstof met de laagste CO2-uitstoot die beschikbaar is op de schaal die we nodig hebben. We hebben er al één schip in gebruik en er zijn er nog twee in aanbouw, waarbij het derde gepland is om nieuwe technologie te integreren om methaanslip te minimaliseren en zo de totale uitstoot van broeikasgassen bij het gebruik van LNG verder te verminderen”, aldus Linden Coppell, vice-president duurzaamheid en ESG van het bedrijf. .

“Dit is de eerste stap in onze reis die de overgang naar LNG op de korte termijn, koolstofarme brandstoffen op de middellange termijn en koolstofvrije brandstoffen, waaronder synthetisch en bio-LNG en synthetisch en bio-methanol, op de langere termijn inhoudt. -termijn. Aangezien de koolstofarme brandstoffen nog niet in zinvolle hoeveelheden beschikbaar zijn, helpen we hun ontwikkeling en schaalvergroting te versnellen door te investeren in steeds geavanceerdere schepen en aanverwante milieutechnologieën.

“Met elk nieuw cruiseschip dat wordt gebouwd, introduceert en test MSC Cruises nieuwe technische oplossingen die deze brandstoffen kunnen gebruiken, waardoor de brandstofleveranciers en regeringen die verantwoordelijk zijn voor de voorziening de nodige aanmoediging krijgen door hen te laten zien dat we klaar zijn en honger hebben naar lage en netto-nul koolstofbrandstoffen, “voegde Coppell eraan toe.

 

 

Cruise met MSC Opera vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: MSC Opera
Route: Athene (Piraeus) / Katakolon / Corfu / Cephalonia / Bari / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,763

Cruise met MSC Musica vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Genua / Cannes / Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,013

Cruise met MSC Fantasia vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Civitavecchia / Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 923

Cruise met MSC World Europa vanuit Messina – 7 nachten


Schip: MSC World Europa
Route: Messina / Valletta / Barcelona / Marseille / Genua / Napels / Messina
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,723

Cruise met MSC Fantasia vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,073

Cruise met MSC Seaview vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Seaview
Route: Civitavecchia / Palma de Mallorca / Barcelona / Cannes / Genua / La Spezia / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,323

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733